banner55

Annelerin, bebeklerin ahlarını alıyorlar

Türk Sağlık Sen dava açacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ağustos 2016 Perşembe 23:49
 Annelerin, bebeklerin ahlarını alıyorlar
Süt izni kullanan 37 annenin süt iznini kullanmaları gerekçe gösterilerek görev yerlerinin değiştirilip başka kuruma süresiz geçici görevle gönderilmelerine Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker şubede basın açıklaması yaparak  tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde 112 Acil Servis istasyonlarında görev yapan doğum yapmış süt izni kullanan 37 annenin süt iznini kullanmaları gerekçe gösterilerek görev yerlerinin değiştirilip, başka kuruma süresiz geçici görevle gönderildikleri kamuoyuna yansımıştır. Yasal hakkını kullanan ve adeta bebeğini emzirdiği için cezalandırılan annelerin olması kabul ve katlanılır bir durum değildir.

Vicdanları yaralayan bu sürgüne imza atanlar OHAL sürecini de adeta bir fırsata çevirmişlerdir.  Kurum amirleri sıkıntılı dönemde Anayasa’yı, kanun ve yönetmenlikleri ve genelgeleri  yok sayarak, hukuka aykırı usulsüz bir karara imza atarak, yaptığımız iş sorgulanmadan, itiraz edilmeden çalışanlar tarafından kabul edilir mantığıyla hareket etmişlerdir.  

Sayın Cumhurbaşkanı gittiği her nikahta ailenin ve bebeklerin önemine vurgu yaparken, Sağlık Bakanlığı bebek dostu hastaneler açıp, bebeklerinizi 2 yaşına kadar emzirin diye kamu spotları hazırlarken bu ne iştir ki, sağlık çalışanı annelerin bebekleri olduğu için cezalandırılıp, sürgüne tabi tutulmuşlardır.  

Bu ne perhiz ne lahana turşusudur ki hükümetin, devletin politikasına rağmen bazı idareciler bu politikaların tam tersi uygulamalara imza atmaktadırlar. Bunu yapanlar anneler ve bebeklerinin ahlarını almaktadırlar. 

Anayasa’nın kanun önünde eşitlik ilkesi kapsamında 10. maddesini, 657 Devlet Memurları Kanunu’nun Kurumlar arası geçici süreli görevlendirme: Ek Madde 8. maddesinin ilk paragrafı ile  d ve f maddesini, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin Geçici Görevlendirmeler  başlığının 11. maddesinin 1. Fıkrasını, Başbakanlık tarafından yayınlanan Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler” başlığını taşıyan 2005/14 sayılı genelgenin 1.maddesindesi, Yine, 30.01.2010 tarih ve 27478 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2010/2 sayılı Başbakanlık genelgesinin 1.maddesini İhlal etmek suretiyle yok hükmünde sayarak adeta hukuk kurullarını tatile çıkarmışlardır. 

Hukuk tanımayan, Başbakanlık genelgelerini yok sayan, idareciler sergilemiş oldukları bu usulsüz tutum ve davranışları ile bilerek veya bilmeyerek devleti ve hükümeti yok saymakta kendi başlarına buyruk davranmaktadırlar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın nikahta her fırsatta ve nikâh törenlerinde ailenin ve bebeklerin önemine, anneliğe vurgu yaparken, süt izni kullanan annelerin süt izinlerini kullandıkları için farklı kurumlara istekleri dışında  başka kuruma süresiz  geçici  görevle görevlendirilmek suretiyle sürgün edilmelerine Türk Sağlık-Sen olarak  sessiz kalmamız düşünülemezdi. şartlar ne olursa olsun böylesine bir zulme sessiz kalmayacağımız gibi anne ve bebekleri mağdur eden bu sürgün sonlandırılana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Mağdur olan anneler üyemiz olsun veya olmasın Konu ile ilgili idari dava açmak istediklerinde veya usulsüz uygulamada bulunan kurum amirleri hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmak istedikleri takdirde Türk Sağlık Sendikası üyesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm sağlık çalışanlarına sendika avukatlarımızca hukuki destek vermek suretiyle davalarını açmaya hazırız.

Mağdur olan usulsüz uygulamalara maruz kalan sağlık çalışanlarını haklarını aramaya ve hukuk mücadelesine davet ediyoruz. Sendika olarak geçmişte olduğu gibi bu günde sağlık çalışanlarının yanındayız.     

Umarız ki idare yaptığı yanlıştan döner ve annelerin bu feryadına kulak verir. Aksi takdirde bu konu ile ilgili hukuki süreç tarafımızca başlatılacaktır. Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na da konu ile ilgili şikayetlerde bulunularak bu durumdan haberdar edileceklerdir. 

 


Son Güncelleme: 27.08.2016 00:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37