banner55

Başkan Karaosmanoğlu: 20 milyon vatandaşımız obezite tehdidi altında

Başkan Karaosmanoğlu: 20 milyon vatandaşımız obezite tehdidi altında

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Mayıs 2017 Pazartesi 11:59
 Başkan Karaosmanoğlu: 20 milyon vatandaşımız obezite tehdidi altında

Başkan Karaosmanoğlu, özellikle kadınların spor yapmasına olanak sağladığı 'Evden Okula Haydi Anneler Spora' projesinin Gölcük tanıtımını gerçekleştirdi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Haydi Anneler Evden Okula Spora' projesinin tanıtımı için Gölcük Okul Aile Birliği Başkanları ve Okul Müdürleri ile bir araya geldi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi’nin katıldığı Yazlık Ilıca Tesislerindeki toplantıda bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’de 20 milyon vatandaşımızın obezite tehdidi altında yaşadığını biliyoruz. Hep beraber buna önlem almak için elimizi taşın altına sokmamız gerekmektedir” dedi. 

"OBEZİTE KONUSUNDA FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YAPMALIYIZ"
Kocaeli’ndeki ilçeleri ve okulları kapsayan proje dâhilinde Gölcük ilçesindeki bütün okulların müdürleri ve okul aile birliklerinin davet edildiği toplantıda, projenin Gölcük Belediyesi ve Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonun yanı sıra Büyükşehir Belediyesinin büyük destekleriyle hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu,  “Projemize destek verdiğiniz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için öncelikle hepinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.Bütün ilçelerimizde benzer toplantılar, kıymetli annelerimizle buluşmalar ve hasbihaller gerçekleştiriyoruz. Şimdi projemizden bahsetmeden önce sizlere sağlıklı yaşam ve çağın hastalığı olarak tabir edilen şişmanlık, diğer adıyla obezite konusunda hep beraber farkındalık çalışmaları yapmamız gerektiğini hatırlatmak isterim" diye konuştu.

OBEZİTENİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ VE ANLATILMASI ÖNEMLİDİR
Yaklaşık 80 milyon nüfusa sahip olan Türkiye’de, şişman kabul edilen sayısı nüfusumuzun neredeyse 4’te birini teşkil etmekte hatırlatmasını bir kez daha yapan Karaosmanoğlu, “Ne yazık ki, Türkiye’nin kişi başına düşen millî geliri en yüksek il olan Kocaeli’nde de durum pek farklı değil. Nüfusun kilo oranlarına bakıldığında, Avrupa'nın en şişman ülkelerinden biri de maalesef Türkiye çıkıyor. İşin sağlık boyutunun yanı sıra gözlerden kaçan ancak ülke ekonomisine verdiği çok büyük bir zarar da var. Bunu göz önüne aldığımızda, hem tedavi giderleri, hem de işgücü kaybını da dikkate alırsak; önleyici tedbirlerin hem daha az maliyetli, hem de zaman ve işgücü kaybına sebep olmadan sonuca ulaştığı görülecektir. Bugün gerçekleştirilen bu çalışma ile çağımızın adeta salgını haline gelen dengesiz beslenmenin ve bunun kaçınılmaz sonucu olan obezitenin önüne geçilmesi ve anlatılması önemlidir" diye konuştu.

NESİLLERİN SAĞLIKLI OLABİLMESİ ANNELERİMİZİN ELİNDE
"Genç kuşakların, daha küçük yaşlarda bilinçlendirilerek sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi hedefimizdir" diyen Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızın dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi ve obezitenin bedensel ve ruhsal olarak bireyler üzerinde oluşturduğu tahribata karşı, Kocaeli çapında toplumsal bilincin uyandırılması önce annelerimizi bu konuda bilinçlendirmekle mümkün olabilir. 

Annelerimizin bu toplumsal duyarlılığı sahiplenmesi çok önemli. Bu nedenle önce annelerimizi harekete geçiriyoruz. Çünkü çocuklar duyduğunu değil, gördüğünü yapar. Gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesi annelerimizin elindedir. Sizlerin de okullarınızda projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için elinizden geleni yapacağınızdan şüphemiz yoktur. Bu hepimizin görevidir, ödevidir. Her birinize tekrar teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Toplantı daha sonra yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi. 


Son Güncelleme: 22.05.2017 12:02
Anahtar Kelimeler:
KocaeliHIRSIZLIK
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37