banner55

Bugün sevgiyi paylaşmak için en güzel gün!

Bugün sevgiyi paylaşmak için en güzel gün!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Mart 2018 Çarşamba 12:00
Bugün sevgiyi paylaşmak için en güzel gün!


Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan hastalığa verilen isimdir. Bu fazlalık bireyin fiziksel ve zihinsel özelliklerine de yansımakta, gelişim geriliğine sebep olmaktadır. 

Ortalama her 800 doğumda bir görülmektedir. 0-2 ay itibariyle eğitime başlamak son derece önem taşımaktadır. Aslında her çocuk gibi Down sendromlu çocuklar da farklı zekâ seviyesine, yetenek ve kişiliğe sahiptirler. 

Çocuğun kapasitesini maksimum düzeyde kullanabilmesi için zamanında ve doğru desteğin alınması çok önemlidir. Erken eğitim programları, fizyoterapi, dil terapisi, oyun grupları gibi seçenekler aileler tarafından iyice değerlendirilmeli ve doğru kaynaklara ulaşılarak karar verilmelidir. 

Erken müdahale ve fizyoterapi programlarıyla çocuğun gelişiminin en erken yaştan itibaren desteklenmesi önemlidir. 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü. 21 Mart tarihinin seçilmesindeki en önemli neden ise down sendromlu bireylerde 21'inci kromozomun 3 tane olmasıdır.

21 Mart Dünya Down Sendromlular gününde VM Medical Park Kocaeli Hastanesi yöneticileri 2017 yılından beri Belsa Plaza’da hizmet vermeye devam eden Down Kafe’de buluştu. 

Oldukça sıcak bir ilgiyle karşılaştılar. Her biri pırıl pırıl, yaşları genç çalışanlar, güler yüzleri ile misafirlere hem kusursuz hizmet sundular hem de bol bol fotoğraf çektirmek isteyenlerle birlikte poz verdiler. 
VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Erhan Çıplaklıgil, "Her zaman yanındayız, sizler gibi azimli, çalışkan ve en önemlisi neşeli dostlarımız olduğu için şanslıyız" dedi. 
Son Güncelleme: 21.03.2018 12:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37