banner55

Çayırova Belediyesi Suriyeli öğrencilere sağlık hizmeti veriyor

Çayırova Belediyesi Suriyeli öğrencilere sağlık hizmeti veriyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Şubat 2017 Pazartesi 20:01
Çayırova Belediyesi Suriyeli öğrencilere sağlık hizmeti veriyor


Çayırova Belediyesi eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler alanında hizmete sunduğu semt konaklarında Suriyeli çocuklara eğitim vermeye devam ediyor. 

'Hayat Devam Ediyor' projesi kapsamında 200 Suriyeli öğrenci ve ailelerine Türkçe dil eğitiminin yanı sıra okuma yazma ve müfredata uygun yardımcı derslerde sunuluyor. Tüm bunların yanında Suriyelilerin istihdam, hukuksal süreç, psikolojik danışmanlık ve sağlık sorunlarıyla da yakından ilgileniliyor.

0-59 AY ARASINDAKİ NÜFUSA EKSİK AŞI KAMPANYASI


Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu geçici koruma altında 0-59 ay arasındaki nüfusa eksik aşı tamamlama ve aşı hızlandırma kampanyası ile ülke genelindeki Suriyeli çocukların aşılanma startı verildi. 

Bu kapsamda Emek Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Semt Konağı'nda eğitim alan Suriyeli çocukların da aşıları Çayırova Toplum Sağlığı’ndan gelen sağlık personelleri tarafından yapıldı. Sağlık yetkilileri aşı taramasının ardından, özenli bir şekilde aşılama işlemini gerçekleştirdi. 

Kızamık, kızılcık, kabakulak, boğmaca, hipo ve hip aşılarını altı yaşına kadar olmaları gereken çocuklar yapılan kampanya ile eksik olan aşılarını tamamlatarak, daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecek. 
Son Güncelleme: 20.02.2017 20:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37