Çayırovalı hanımlar stresle baş edebilme yöntemlerini konuştu

Çayırovalı hanımlar stresle baş edebilme yöntemlerini konuştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Şubat 2018 Çarşamba 14:26
Çayırovalı hanımlar stresle baş edebilme yöntemlerini konuştu


Çayırova Belediyesi’nin seçkin sağlık kuruluşlarıyla ortak düzenlediği eğitim ve sağlık seminerleri her hafta farklı konu ve bir birinden değerli konuklarıyla ilçe halkına hitap etmeye devam ediyor. 

İlçe halkı tarafından büyük ilgi gören ve toplumu bilinçlendirmek adına oldukça etkili olan sağlık seminerleri bu hafta Gebze Konak Hastanesi iş birliğiyle gerçekleşti. 
 
Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen 'Stresle Baş Edebilme Yöntemleri' konulu seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin, görsel materyallerle desteklediği sunumuna ilk olarak stresin tanımı ile başladı. 

Biyolojik ve psikolojik dengenin bozulduğuna ve yeni durumlarda uyum yapılarak yeniden dengeye dönülmesi gerektiğine yönelik bir işaret olarak stresi tanımlayan Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin şunları söyledi:

Stresin kısa dönemdeki etkilerinden bazıları, kişinin kalp hızının artması, kan basıncının fırlaması, sinirlerinin bozulması, tahammülsüzleşmesi ve bazen verimliliğin düşmesine neden olan sinirlilik ve kaygıdır. 

Buna karşılık, hedefe yönelik, etkinliği artıran kısa süreli stres, performansı da yükseltebilir. Tedavi edilmeyen stresin uzun süreli etkileri çok daha ciddi olabilir. Bunlardan bazıları kişilik değişikliği, iş ya da evlilik yaşamının bozulması, madde ya da alkol kullanımı, intihar düşüncesi; eğilimi ya da girişimi gibi kendine zarar verici davranışlar şeklindedir. 
Seminere katılan bayanların büyük bir dikkat ile takip ettiği seminer ilerleyen saatlerde soru cevap olarak devam etti. 



Son Güncelleme: 21.02.2018 14:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37