banner55

Çeker: Sağlık çalışanları, bayramı çoktan unuttu

Çeker: Sağlık çalışanları, bayramı çoktan unuttu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Mart 2018 Çarşamba 12:55
Çeker: Sağlık çalışanları, bayramı çoktan unuttu


14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yazılı açıklama yaptı.

VATAN, MİLLET DAVASINDAN İSMİNİ  ALMASI ONUN DEĞERİNİ PAHA BİÇİLMEZ YAPAR

Şube Başkanı Ömer yapmış olduğu yazılı açıklamada; “14 Mart, Tıbbiye’de eğitim gören öğrencilerin vatan, millet için başlattıkları mücadele gününün adıdır. Bir bayramın ismini vatan ve millet davasından alması onun değerini paha biçilmez yapar. Bunu gerçek anlamda idrak etmek ise hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanların boyunun borcudur” dedi. 

TÜRK HEKİMLERİNİN BUNU BAŞARACAĞINA İNANIYORUZ 

Başkan Çeker açıklamasında şunları söyledi: 

Fakat ne yazık ki bugün tıbbiyelilerin ruhundan zerre kadar kendilerine nasipsiz olanlar Türk Tabipler Birliği’ni ellerinin içine almış, terörist sevicilikte, vatan ve millet düşmanlığında sınırları çoktan aşmışlardır. 

Türk sağlık-Sen olarak Türk Tabipler Birliği’nde kurucu tıbbiyeli ruhun tekrar hâkim olması için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türk hekimlerinin bunu başaracağına inanıyoruz. Bu mücadeleyi veren hekimlerimizin yanındayız. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI, BAYRAMI ÇOKTAN UNUTMUŞTUR

Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart’lara hasret kaldığını hükümet, ülkemizi yönetmeye talip olan siyesi organizasyonlar ve halkımız çok iyi bilmektedir. Yıpranma payının hayata geçmemesi, sağlıkta şiddetin cinayetlere dönüşerek devam etmesi, aşırı iş yükü, mobbing ve başta döner sermayeler olmak üzere ücretlerde yaşanan düşüşler nedeniyle Sağlık çalışanları, bayramı çoktan unutmuştur. 

ÇALIŞMA HAYATINDA DURUM VAHİMDİR

Taşerona kadro meselesinde bile 500 bin kişiye kadro verilirken, yıllardır devletin emrinde görev yapan ve 9 bin kişiyi aşan kamu dışı aile sağlığı çalışanları, tıbbi sekreterler ve vekil ebe, hemşirelerimiz kapsam dışında bırakılmışlardır. 

Kısacası çalışma hayatında durum vahimdir. Çalışanın huzuru yoktur. Bunun önüne geçilmesi için gerekli olan temel şart, çalışanların memnuniyetlerinin arttırılmasıdır. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇÖZÜM İSTİYOR

Bu konuda sayın Sağlık Bakanımızın da açıklamalarının olması sağlık çalışanlarını memnun etmektedir. Fakat artık sağlık çalışanları çözüm istiyor. Sözlerin yerini düzenlemeler, yasal değişiklikler alsın diyorlar.  Bunun için de bu seneki 14 Mart’ın milat olmasını talep etmektedirler. Umarız ki bu sene 14 Mart’ta müjdeler yerine icraatlar konuşulur. 

Çalışanın ekonomik ve özlük haklarının iyileştiren düzenlemeler hayat bulur. Bunun aksi her ne yapılırsa çalışanları yine ümitsizliğe ve hüsrana sevk edeceğinden herkes emin olmalıdır. 

BU SENEKİ 14 MART FARKLI OLSUN İSTİYORUZ
 
Sağlık çalışanları için artık bardak dolmuş, sabır taşı çatlamıştır. 5-6 yıl önceki döner sermayelerin mumla arandığı ve çalışanın ekonomik dar boğazda olduğu bir süreçte süslü sözlerle günlerin geçiştirilmesine kimsenin tahammülü yoktur. “Ekonomik sorunlar çözülsün, Tüm çalışanlar kadrolu olsun, İstihdam artsın iş yükü hafiflesin, Mobbing ve şiddet sona ersin” tüm bunlar çalışanların sloganları değil temel beklentilerdir.  Bu nedenle biz bu seneki 14 Mart farklı olsun istiyoruz. 

TEMENNİMİZ 5 YIL ÖNCE VERİLEN SÖZLERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ

Sağlık çalışanlarının taleplerinin ciddiye alındığı, sorunlarının çözüme kavuşturulmak için gayret sarf edildiği bir 14 Mart’ı hayal ediyoruz. Umarız ki devletimizi yönetenler de bu çağrımıza kulak verirler, temennimiz 5 yıl önce verilen sözleri hayata geçirilmesi ve bu sene 14 Mart’ı sağlık çalışanları için gerçek anlamda bir bayrama dönüştürürler.  

Bu temennilerle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, Millet olarak hepimizin daha huzurlu, aydınlık 14 Martlara ve yarınlara ulaşmamızı diliyorum. 

Son Güncelleme: 14.03.2018 23:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37