banner55

Çetinkaya: Tüp bebek tedavisinde yeni trend mikroçip

Çetinkaya: Tüp bebek tedavisinde yeni trend mikroçip

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Temmuz 2018 Pazartesi 12:30
Çetinkaya: Tüp bebek tedavisinde yeni trend mikroçip


Günümüzde hemen hemen her çiftin en büyük hayalinin şüphesiz, bebek sahibi olmak olduğunu ifade eden Doğum Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Burcu Çetinkaya, fakat bazen istenmeyen engellerin çıkabildiğini söyleyerek, kısırlık sorunlarında sıklıkla erkek faktörünün de karşılarına çıktığını belirtti.

Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, erkeklerin sperm sayılarındaki azalma ya da yetersizlik adayların spontan gebelik şansını düşürebildiğini fakat son dönemlerde teknolojide ve tıpta olan gelişmelerin yüz güldürücü olduğunu söyledi.
 
OLDUKÇA BAŞARILI

Harvard Üniversitesi’nde bir Türk bilim adamı tarafından geliştirilen Mikroçip Yöntemi’nin bu konuda atılan önemli adımlardan olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya, "Teknik aynı anda Türkiye’de de uygulanmaya başlanmış ve bu yöntem gün geçtikçe yaygın hale gelmektedir. Yapılan çalışmalar sonucunda bu yöntem ile gebelik şansının arttığı gözlenmiştir. Mikro akışkan çip teknolojisi ile mevcutta olan spermler arasından en sağlıklı ve ideal olan rahatlıkla ayrıştırılabiliyor. 

Bu da, daha sağlıklı embriyo oluşturulabileceği ve gebelik şansının artabileceği anlamına geliyor. Erkek adayın sperm sayısının az olduğu durumda, tüp bebek yönteminde mikro çip uygulamasının uygulanması büyük bir avantaj sağlayabiliyor. Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin bu yöntemi tercih etmeleri durumunda ortaya çıkan tablo oldukça başarılıdır" dedi.
 
GEBELİK SAĞLANMAYA ÇALIŞILIR

Tüp bebek tedavisinde, doğal yollardan gebe kalamayan adayların gebe kalabilmeleri için birçok çalışma yapıldığını belirten Yrd.Doç.Dr. Çetinkaya, "Bunlardan biri de mikroçip kullanımıdır. İlk olarak anne adayının yumurta sayısının arttırmak için uygun tedaviye başlanılır. Bu süreçte anne adayına hormon takviyesi uygulanır. Yeterli sayıda ve kaliteli yumurta elde edildiğinde, bu yumurtalar baba adayından alınan sperm hücreleri ile laboratuvar ortamında döllendirilir, gebelik sağlanmaya çalışılır. 

Sperm hazırlamasında mikroçip sağlıklı spermleri bulmada daha etkin bir yöntem olması nedeniyle başarı oranlarını arttırmada çok daha etkin bir yöntemdir. Bu yöntem her ne kadar bildiğimiz tüp bebek yöntemi olsa da, sağlıklı ve kaliteli embriyoların seçilerek uygulanabilme şansını bize sağladığından, mikroçip kullanımıyla gebelik şansı da büyük ölçüde artacaktır" dedi.  


Son Güncelleme: 30.07.2018 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37