banner55

En umutsuz olduğu anda böbrek bulundu

En umutsuz olduğu anda böbrek bulundu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Nisan 2019 Salı 14:00
 En umutsuz olduğu anda böbrek bulundu

- Edirne'de kızının ısrarıyla nakil sırasına yazılan 43 yaşındaki Hülya Demirel, böbrek nakli olarak hayata tutundu

EDİRNE (AA) - Beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan böbrek nakli olan kronik böbrek hastası 43 yaşındaki Hülya Demirel, sağlığına kavuştu.

Edirne'de yaşayan 2 çocuk annesi 43 yaşındaki Demirel, Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Ünitesi Böbrek Nakli Bölümü'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla böbrek nakli oldu. 

Eşinin kendisini terk etmesinin ardından 1 ay sonra böbrek hastası olduğunu öğrenen ve 10 yıl boyunca diyalize girerek yaşamını sürdüren Demirel, 7 ay önce nakil için sıraya girdi.

 TÜ Tıp Fakültesi'nde böbrek nakli olan ve sağlığına kavuşan Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşadığı kötü zamanların geride kaldığını söyledi.

Hastalığı döneminde zor günler geçirdiğini anlatan Demirel, "O yıllarda çok şanssız, talihsiz olaylar geçti başımdan. Eşim bıraktı gitti beni, 2 kızım var. Ondan sonra ben bir ay içerisinde böbrek hastası oldum. Üzüntüden midir bilemiyorum. Hastaneye geldim, 'Böbrek hastasısın.' dediler. Şok oldum. Kimsem de yok, iki kızım var. Hiç organ naklini düşünmemiştim. Küçük kızım ısrar etti. Bana 'Böbrek nakline yazıl.' dedi. Ben düşünmüyordum. Bundan sonrası bir mucize. Çocuklara bakacak kimse yoktu. Onca insan içinde bana böbrek mi çıkacak diye düşündüm. Hayata küsmüştüm, nakil olmak istememiştim, içimden gelmemişti." dedi.

Kendisine uygun böbreğin hiç beklemediği bir anda çıktığını anlatan Demirel, şunları kaydetti:

"Hiç şansım olmadığı için 'bana böbrek çıkmaz' dedim. Ondan sonra ısrarlar üzerine başvurdum. 7 ay oldu bana telefon geldi. 'Böbrek bulundu.' dediler. Şaşırdım. Çok heyecanlandım. O gece sabaha kadar uyumadım. Bağışlayandan Allah razı olsun, mekanı cennet olsun. Çok duygulandım. Hayatımda hiç böyle mutlu olmamıştım. Tamer hocamdan Allah razı olsun. Hasta olduğumdan beri çocuklarımla bir yere gidemedim. İnşallah bundan sonra hayatım daha güzel olacak. Her istediğimi yapmak istiyorum. Gezmek istiyorum. Yemek, içmek istiyorum."

- "Kadavradan nakilde gerideyiz"

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Ünitesi Böbrek Nakli Uzmanı Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu da beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan gerçekleşen naklin başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Hayatı sıkıntılarla geçen bir hastanın hiç ummadığı bir dönemde  nakille sağlığına kavuştuğunu belirten Sağıroğlu, Demirel'e 2 çocuğuyla birlikte mutlu bir yaşam diledi.

Türkiye'de 20 binin üzerinde böbrek hastasının nakil beklediğini dile getiren Sağıroğlu, "Türkiye’de canlı böbrek nakli oldukça fazla ama kadavradan nakil olarak biraz gerilerdeyiz. Dolayısıyla buradan da bir çağrı yapmak istiyorum. Beyin ölümü gerçekleşen insanlarımız yakınlarına organ bağışında bulunurlarsa birçok insanı tekrar hayata kavuşturabilirler, yeniden yaşama döndürebilirler. O yüzden her beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin yakınlarına organ bağışında bulunmalarını öneriyorum." diye konuştu. 

Son Güncelleme: 16.04.2019 16:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37