Felçli geldi yürüyerek gitti

Felçli geldi yürüyerek gitti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mart 2018 Pazartesi 20:32
Felçli geldi yürüyerek gitti


63 yaşındaki Melahat Avcı’nın kalbinden beynine pıhtı attı. Sağ tarafı felç oldu. Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Uygar Utku zamanla yarıştı, hastayı iki saatte kurtardı. Melahat Hanım ölüm riskiyle geldiği hastaneden yürüyerek çıktı.

Son olarak ünlü oyuncu Kadir İnanır inme geçirdi, hekimi 'felç kalabilir' dedi. Hastalık bu kadar gündeme gelince herkes inme vakalarının tedavisini merak etmeye başladı. İzmit’te yaşayan 63 yaşındaki Melahat Avcı da doğru tedavinin mucizesi olarak çıktı karşımıza.

Melahat Avcı evde aniden fenalaşınca komşuları yardımına koştu. Ambulansla Sopalı Devlet Hastanesi’ne götürüldü ardından VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ne sevk edildi. Melahat Avcı’nın kalbinden beynine pıhtı attığı belirlendi. İnme geçiren Avcı’nın sağ tarafı komple felç olmuştu. Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Uygar Utku hemen müdahalede bulundu. İki saat gibi kısa bir sürede hasta ölümün eşiğinden kurtarıldı.

HIZLI MÜDAHALE ÖNEMLİ

Melahat Avcı’nın kızı İstanbul’dan gelene kadar hasta yoğun bakım odasına alınmıştı. Ölümle burun buruna gelen Avcı, Dr. Uygar Utku ile Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği’nde tedavisini yapan Yrd. Doç. Dr. Ertunga Öney sayesinde yeniden ayağa kalktı. 

İnme vakalarında ilk 6 saatin çok önemli olduğunun altını çizen Nöroloji Uzmanı Yrd.Doç. Dr. Uygar Utku şunları söyledi: 

Melahat hanım 2012 yılında kalp kapağı ameliyatı olmuş. 3 damar tıkalıymış açılmış. Kan sulandırıcı kullanıyormuş. Hasta bize geldiğinde kalbinden beynine pıhtı atmıştı. Bu ölümle sonuçlanabilecek bir durum. Yatalak kalabilir ya da kişiye bağımlı hale gelebilirdi. Hızlı müdahale sonrası hasta iyileşerek ayağa kalktı. Tekrar pıhtı oluşmasını önleyecek ilaçlar alarak artık normal hayatına devam edebilecek.

Hayatını kurtaran hekimlere teşekkür eden Melahat Avcı ise, "Aniden uyuşma ve sağ tarafımda güçsüzlük hissettim. Komşularımdan yardım istedim. Hastaneye geldiğimde kendimde değildim. Hekimler ölümden döndüğümü söyledi. Bir daha yürüyemem sanıyordum. Taburcu oldum, hatta yürüyerek evime gideceğim" dedi.

İNME NEDEN OLUR, BELİRTİLERİ NELER?
Şeker hastalığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, sigara kullanımı, kalp hastalıkları ve diğer kan dolaşım bozuklukları ile fiziksel aktiviteden yoksun yaşam, inme riskini artırır. Genel olarak beyin damar hastalığı, riskli hastalarda ani gelişen, baş ağrısı, baş dönmesi, sağ veya sol tarafında güçsüzlük, uyuşma, konuşma bozuklukları, denge sorunları, görme, yutma gibi fonksiyonlarda bozulma ile kendisini gösterir. Semptomlar bazen daha hafif uyuşmalar, baş dönmesi, denge bozuklukları iken, bazen de ani bilinç kaybı gibi ağır tablolar şeklinde olabilmektedir. 


Son Güncelleme: 05.03.2018 20:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37