banner55

Gebze'de öğrenciler sağlıklı yaşam için yürüdüler

Gebze'de öğrenciler sağlıklı yaşam için yürüdüler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ekim 2019 Pazartesi 18:34
 Gebze'de öğrenciler sağlıklı yaşam için yürüdüler

 

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Gebze Tatlıkuyu Vadisi'nde düzenlenen etkinliğe Gebze Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri eşlik etti.

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Farkındalık oluşturmak için bu tarz etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Kadıoğlu konuşmasının devamında, "Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından birisi de hareketsiz yaşam düzeni. Gebzemiz hepimizin bildiği gibi sanayi bölgesi ve vatandaşlarımızın çoğunluğunu oluşturacak kesimi ise hareketsiz bir hayat sürdürmekte. Sağlıklı bir yaşam için zaman ayırarak spor ve yürüyüş yapmalıyız. Yürüyüş yapan insanlar hareketsiz insanlara oranla fiziksel ve ruhsal olarak biraz daha sağlıklı yaşam sürebiliyorlar" dedi.
Hareket eden kişilerin daha sağlıklı olduğunu aktaran Kadıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: 

Başta kalp damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ilacı hareketli yaşam ve hareket eden kişi sağlıklı yaşar. Doğru beslenme ve hareketli yaşam için vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Bizim asıl amacımız hareketli yaşamı hayatımızın içine katmaktır" dedi.

Düzenlenen etkinlik Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin boy ve kilo ölçümleri eşliğinde son buldu.




Son Güncelleme: 07.10.2019 18:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37