banner55

GTÜ akademisyenleri sağlıkta 4.0 için işbaşında

GTÜ akademisyenleri sağlıkta 4.0 için işbaşında

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Ekim 2018 Cuma 10:12
GTÜ akademisyenleri sağlıkta 4.0 için işbaşında

Milli ve yerli, dünya çapında yeni medikal teknolojilere Türkiye’nin öncü olması için GTÜ akademisyenleri SEBAT Merkezi’ni kurmaya hazırlanıyor.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) akademisyenleri Şubat 2018’de Kalkınma Bakanlığı’na sunmuş olduğu Araştırma Altyapı proje başvurusu 'Sağlık 4.0’a Yönelik Biyomedikal Cihaz Araştırma Geliştirme ve Ticarileştirme Merkezi (SEBAT)' sunumunu yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına gitti. 

SEBAT için yapılan toplantıya proje ekibini temsilen Proje Yürütücüsü, GTÜ Biyoteknoloji Enstitü Müdürü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve proje ekibinden Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Hocaoglu ve Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi  Serkan Büyükköse katıldı.

SAĞLIKTA 4.0 MERKEZİ OLACAK


Kabul edilmesi halinde, önerilen SEBAT Merkezi altyapısı, ülkemizin cari açıklarının büyük kısmına karşılık gelen Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Sarfların yerli ve milli üretimine katkıda bulunacağı gibi, dünya çapında yeni medikal teknolojiler geliştiren bir merkez olmayı hedefliyor.  Özellikle taşınabilir diyagnostik cihazlar ve implant teknolojilerine odaklanan ve Endüstriyel Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden de destek alan bu altyapı, aynı zamanda medikal cihaz sektörüne nitelikli işgücü yetiştirme konusunda da sektöre ve ülkeye katkıda bulunmayı amaçlıyor. 


Son Güncelleme: 05.10.2018 10:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37