banner55

İSU personeli sağlık taramasından geçiyor

İSU personeli sağlık taramasından geçiyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Şubat 2019 Cuma 14:55
 İSU personeli sağlık taramasından geçiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıda ihtisas kurumu olan İSU Genel Müdürlüğü, su ve atıksu altyapısı ile modern işletmecilik hizmetlerini birlikte verdiği personelini kapsamlı bir sağlık taramasından geçirdi.

Uygulamaya koyduğu hedefler ve hayata geçirdiği projeler ile sadece Kocaeli’de değil Türkiye’de de mevcut su kanal idareleri içinde adından sık sık söz ettiren İSU, personeline yönelik sağlık taramalarını periyodik olarak yapıyor. Kurum böylece Kocaeli’de  yüksek hizmet standartlarına ulaşmayı hedeflerken personelinin de en temel insani hakkı olan sağlık konusunda da gerekli hassasiyeti gösteriyor. 

İSU Genel Müdürlüğü Kurum Tabipliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının ortak çalışması ile birlikte 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun ilgili yönetmelikleri gereği Çok Tehlikeli İşler grubunda çalışanlara her yıl ve Az Tehlikeli İşler grubunda çalışanlara yönelik 3 yılda bir yapılması gereken periyodik sağlık taramaları yapılıyor. 

Koruyucu hekimlik kapsamında yapılan sağlık taraması, Genel Müdürlük ve 12 Şube Müdürlüğü’nde başta risk grubu oluşturan su ve kanal hizmetleri ile arıtma tesislerinde çalışanlar ve KHK ile işçi kadrosuna alınan Belde AŞ personelleri olmak üzere toplam 810 kişi sağlık taramasından geçirildi. 

Sağlık taramasından geçen personellerden kan ve idrar örnekleri alınarak, akciğer filmleri çekildi ve solunum testi yapıldı. İSU Kurum Tabipliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapılan tetkikler İşyeri Hekimlerince değerlendirilecek  ve mevzuata uygun olarak çalışanların periyodik muayeneleri tamamlanacaktır. Değerleri normal olmayan çalışanlar, sağlık kuruluşlarına yönlendirilerek tedavi olmaları sağlanacaktır.
Son Güncelleme: 15.02.2019 22:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37