banner55

İSU'dan açıklama: Ölümcül bakteri gerçeği yansıtmayan iddia

İSU'dan açıklama: Ölümcül bakteri gerçeği yansıtmayan iddia

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mayıs 2019 Cumartesi 11:05
 İSU'dan açıklama: Ölümcül bakteri gerçeği yansıtmayan iddia


İSU tarafından
yapılan açıklamada, "İzmit ilçesinin bazı bölgelerinde, vatandaşların iletişim kanalları üzerinden şehir şebeke suyunda ölümcül bakteri olduğu, kaynatılmadan kullanılmaması gerektiği, bu bakteri sonucu hastalıkların artış gösterdiği gibi gerçeği yansıtmadığı" belirtildi. 

İSU tarafından yapılan açıkalma şöyle:

İzmit ilçesinin bazı bölgelerinde, vatandaşların iletişim kanalları üzerinden şehir şebeke suyunda ölümcül bakteri olduğu, kaynatılmadan kullanılmaması gerektiği, bu bakteri sonucu hastalıkların artış gösterdiği gibi gerçeği yansıtmayan iddialar yer almaktadır.

İSU Genel Müdürlüğü olarak, "Kocaeli'de su musluktan İçilir" ve "Atıksuda sıfır Kirlilik" ilkesi ile insanımıza ve çevremize hizmet veriyoruz. Ülkemizin en iyi şehir şebeke sularından birisini Kocaeli'ye sağlıyoruz. Bu suyun korunması için kaynağından son tüketiciye ulaşıncaya kadar özenle sağlıyoruz. 
Suyumuzun kalitesini korumak için ayda 350 farklı noktadan ortalama 1000 (Bin) numune alınarak Uluslararası Akredite Merkez Laboratuvarımızda ortalama 20000 (Yirmibin) analiz ile kontrol altında tutulmaktadır. Yapılan analiz sonuçları da Kurumumuzun internet sitesi olan www.isu.gov.tr adresinden her ay düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Ayrıca, T.C. Sağlık Bakanlığı (Halk Sağlığı Başkanlığı) İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kapsamında İlimizde; 490 izleme noktasında her yıl alınan ortalama 1400 numunede İstanbul ve Kocaeli Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizleri yapılarak tüketime verilen suyun kalitesinin denetimi gerçekleştirilmektedir.

Genel Müdürlüğümüz yaşam kaynağı suyun, Kocaeli’de etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak gelecek nesillere de aktarılması vizyonuyla çalışmalarını aralıksız yürütmektedir.

Vatandaşlarımızın bu tür gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgileri dikkate almamaları gerekmektedir. Kocaelimize sağladığımız şebeke suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilir ve kullanabilirsiniz. Unutulmamalı ki "Kocaeli de su musluktan içilir"

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Son Güncelleme: 11.05.2019 11:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37