banner55

İzmit Belediyesi'nden okul kantinlerine sıkı denetim

İzmit Belediyesi'nden okul kantinlerine sıkı denetim

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ekim 2019 Cuma 12:04
 İzmit Belediyesi'nden okul kantinlerine sıkı denetim
İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlü ekipleri öğrenci sağlığını koruma amacıyla okul kantinlerine denetimlerini sürdürüyor.

İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinin denetimini gerçekleştirmeye devam ediyor. Denetimler esnasından ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, iş yerlerinin hijyene uygun olup olmadığı, okul kantinlerinde satışı yasaklanan gıda maddeleri ve ruhsatları denetlendi. Yapılan denetimlerde ruhsat almadan faaliyet gösteren kantin işletmecilerine ruhsat almaları için yazılı uyarı verildi. 

OLUMSUZLUKLARI BİLDİRİN

Resmi kontrollerle okul kantin ve yemekhanelerinin genel ve özel hijyen şartlarının tespiti ve kantinde satılan gıdaların Türk Gıda Kodeksi’ne uyguluğunu denetleniyor. Denetimlerin aynı sıklıkta ve titizlikte devam edeceğini belirten belediye yetkilileri veliler ve öğrencilerin, okul kantinlerinde karşılaştıkları olumsuzlukları mutlaka belediye ekiplerine ve 174 Alo Gıda Hattı’na bildirmelerini istedi. 

Son Güncelleme: 11.10.2019 12:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37