banner55

Kafein gebe kalmayı etkiler mi?

Kafein gebe kalmayı etkiler mi?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Temmuz 2018 Salı 12:02
Kafein gebe kalmayı etkiler mi?


Marmara bölgesinin en çok tercih edilen ve sevilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Burcu Çetinkaya, "Bazı besinler gebe kalma üzerinde olumsuz etkiye sahipken, bazı besinler ise bu etkiyi olumlu yönde arttırabilir" dedi.

Beslenme şekli ve alışkanlıkların gebeliğin üzerine direkt etkisi olduğuna vurgulayan Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen ve sevilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, bazı besinlerin gebe kalma üzerinde olumsuz etkiye sahipken, bazı besinlerin ise bu etkiyi olumlu yönde katkı sağlayacağını ifade ederek bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu.

Artık çocuk sahibi olmaya karar verdiyseniz, kendinizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazırlamanın da zamanının geldiğini belirten Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen ve sevilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, bu hazırlıkların sadece, 9 ay bebeğinizi karnınızda taşıyacağınız için değil, sağlıklı gebe kalmak, sağlıklı gebelik dönemi geçirebilmek ve sonunda sağlıklı bir bebek için de önemli olduğunu söyleyerek, "Gebeliğe ideal bir şekilde hazırlanmanın pek çok aşaması vardır. Bu aşamalardan en önemlisi beslenme şekli ve alışkanlıklarıdır. Bazı besinler gebe kalma üzerinde olumsuz etkiye sahipken, bazı besinler ise bu etkiyi olumlu yönde arttırabilir" dedi.

KAFEİN TÜKETİMİNİ AZALTIN
Yrd.Doç.Dr. Çetinkaya, gebe kalma şansınızı arttırmak, sonrasında sağlıklı bir gebelik geçirmek ve olası düşük risklerini azaltmak için yapmanız gerekenlerin en başında; alkol, sigara ve kafein miktarlarındaki yapacağınız değişikliklerden başlamalı diyerek, "Alkol ve sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekirken, kafein tüketimini de belli ölçüde azaltmanız gerekmektedir. Kahvenin içeriğinde bulunan kafein başka yiyecek ve içeceklerin içinde de bulunmaktadır (çikolata ve bazı bitki çayları gibi..) Kahve daha yoğun kafein içerdiğinden, kısırlık üzerindeki olumsuz etkisi daha fazladır. 

Yapılan birçok araştırma; günde 5-6 bardaktan daha fazla kahve içen kadınların, kahve içmeyen kadınlara oranla, doğal yollardan hamile kalma şanslarının yarı yarıya azaldığını ve düşük yapma risklerinin arttığını göstermektedir. Anne olmak isteyen kadınlardan ve gebelerden, kahveden tam olarak vazgeçmelerini değil, 1-2 fincana kadar azaltılmasını ve sınırlandırılmasını istiyoruz. Bu sınırlandırma hem gebe kalmanız açısından sizin, hem de gebe kaldığınızda bebeğinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir" dedi. 


Son Güncelleme: 17.07.2018 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37