banner55

Kansere karşı yeni umut mu?

Kansere karşı yeni umut mu?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ocak 2017 Çarşamba 11:18
 Kansere karşı yeni umut mu?



Ukraynalı bilim insanının buluşu çığır açabilir.

Ukraynalı genç bilim insanı Olga Brovarets’in DNA’ların mutasyonu ile ilgili çalışmasının kanser tedavisinde çığır açabileceği belirtiliyor.

Ukrayna basınında yer alan habere göre, Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi Moleküler Biyoloji ve Genetik Enstitüsü öğretim görevlisi Olga Brovarets, henüz 29 yaşında önemli bir başarıya imza attı.

Genç bilim insanının, DNA’ların mutasyonunun özellikleri ile ilgili yaptığı çalışmaların, ileride kanserin iyileştirilmesine önemli katkı sağlayabileceği yazıldı.

Hangi kromozomların ne şekilde mutasyona uğradıklarını ortaya koyan Brovarets, “Buluşum henüz araştırma aşamasında olmasına rağmen, ABD’li meslektaşlarım laboratuvar ortamında hesaplarımın doğruluğunu ortaya koydular. Bugüne kadar DNA’nın nasıl ve neden mutasyona uğramaya başladığı anlaşılmış değildi. Ancak artık bunun yasalarını bilerek, DNA’ların mutasyonunun yol açtığı, örneğin kanser gibi hastalıkların tedavisinde önemli ilerleme sağlanabileceği ümit edilebilir” dedi.

Uluslararası bir ödül kazanarak, buluşunun patent hakkını almak istediğini belirten bilim insanı, ABD, Kanada, İspanya gibi ülkelerdeki üniversite ve bilim kuruluşlarından teklifler aldığını söyledi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 18.01.2017 11:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37