banner55

Kocaeli'de diyabet sempozyumu

Kocaeli'de diyabet sempozyumu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2018 Salı 11:47
 Kocaeli'de diyabet sempozyumu

 

KOCAELİ (AA) - Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Diyabete Dokunan Eller Sempozyumu" düzenledi. 

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, sempozyumun açılış konuşmasında yaptığı konuşmada, dünyada çok sayıda diyabet hastasının bulunduğunu belirterek, sağlık çalışanları olarak diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla bu tarz sempozyumlar düzenlediklerini söyledi.

İl genelindeki hastanelerde diyabet okullarının bulunduğunu aktaran Ergüney, "Buralarda çok profesyonel çalışmalar yapılıyor ve halkımızdan çok güzel geri dönüşümler alıyoruz. Diyabet hastası olanların ya da belirtilerini taşıyanların bir an önce sağlık kuruluşlarına başvurmalarını ve uzman kişiler tarafından bilgilendirilmelerini önemle tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan da diyabetin halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, sempozyumda hastalığın tedavisi konusunda yapılan çalışmaların aktarılacağını kaydetti.

Sempozyumda, "Dünyada ve Türkiye'de Diyabet Epidemiyolojisi", "Tedavide Güncel Yaklaşım, Çocukluk ve Gebelikte Diyabet", "İnsülin Tedavisi" ve "Diyabet Hemşiresinin Gözünden Diyabet Tedavisi" konuları alanında uzman kişiler tarafından anlatıldı.
Son Güncelleme: 30.10.2018 11:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37