banner55

Kök hücre tedavisi Medcity Cerrahi Tıp Merkezi'nde

Kök hücre tedavisi Medcity Cerrahi Tıp Merkezi'nde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Eylül 2017 Cumartesi 18:47
Kök hücre tedavisi Medcity Cerrahi Tıp Merkezi'nde


Medcity Cerrahi Tıp Merkezi ortopedi bölümü hekimlerinden Op.Dr. Dursun Karakaş, Medcity Cerrahi Tıp Merkezi'nde yapılan ‘Kalça kireçlenmesinde PRP tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kalça kireçlenmesinde özel bir prp tedavisi özellikle başlangıç aşamasında olan kalça kireçlenmesi (Koksartroz) vakalarında hastanın kemik iliği ve kanı kullanılarak yapılan kök hücre tedavilerinin olumlu sonuçları mevcut. 

Yöntem hasta ameliyathane şartlarında, steril olarak hazırlanır. Lokal anestezi veya kısa süreli maske anestezisi altında kalça kemiğinden (İliak kanat) özel bir iğne ve enjektör (İçinde kanın pıhtılaşmasını önleyici bir sıvı var (Antikuagülçan) ile 50 cc kemik iliği ve kolundaki damardan (Venöz kan) 50 cc kan alınır. 

Özel bir cihazda (Santrşfüj cihazı ) her iki kan aynı anda önce yüksek hızda çevirilir (Hücreleri ayrıştırmak için) ve sonra da düşük hızda çevirilir (Hücreleri yoğunlaştırmak için). 

Bu işlem 45 dakika kadar sürer. Sonuçta içinde yoğun olarak iyileştirici faktörler barındıran bir prp sıvısı elde edilir. Bu sıvı ameliyathane şartlarında röntgen çekebilen bir cihaz (Skopi ) altında kalça eklemi tespit edildikten sonra kalça eklemi içine verilir. Hasta bir kaç saat gözlem altında tutulur. Ağrısı yoksa taburcu edilir. 10 gün sonra kontrole gelmesi ve bu süre içinde kalça eklemine yüklenmemesi istenir. 

Dr.Karakaş ayrıca; Medcity Cerrahi Tıp Merkezi bünyesinde sahip olunan teknolojik altyapı ve yetişmiş sağlık profesyonelleri ile ortopedik açıdan yapılabilecek operasyonların çeşitliliğine dikkat çekerek bunların; 

Kapalı Eklem Ameliyatları (Artroskopiler) 
Omuz lif yırtıkları 
Çapraz bağ yırtıkları 
Kıkırdak doku zedelenmeleri (Omuz – Diz- Kalça) 
Kıkırdak Nakilleri 
Kıkırdak Kök Hücre Ekimi 
Vücuddaki Sinüs sıkışmalarının cerrahi tedavileri (El ve Ayak Bileği, Diz, Dirsek) 
Kırıklar ve çıkıklar 
Kas-Tendon Kesileri (İş kazalarına bağlı olarak) 
Çocukluk çağı kalça ve ayak sorunları 
İleri yaşta ortaya çıkan diz- kalça sorunları 

gibi tüm tedavilerinin Medcity Cerrahi Tıp Merkezi’nde yapılabildiğini belirtti. 
Medcity Cerrahi Tıp Merkezi’nde ileri teknoloji , profesyonel sağlık personelleri ve merkeze yakınlığı ile sizleri daha iyi bir sağlık hizmeti için davet ediyor. 
Çağrı Merkezi 0850 840 2 112

 
Son Güncelleme: 09.09.2017 18:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37