banner55

Konak Hastanesi Gebze, Obezite hastalığı konusunda vatandaşları uyardı

Konak Hastanesi Gebze, Obezite hastalığı konusunda vatandaşları uyardı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Şubat 2017 Pazartesi 11:40
Konak Hastanesi Gebze, Obezite hastalığı konusunda vatandaşları uyardı


Konak Hastanesi Gebze Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Tuğrul Tansuğ, yaptığı açıklamada Obezite hastalığının insan vücudunda çok sayıda organı etkilediğini belirterek hastalığın tedavisinde birden çok sağlık branşının birlikte uyum içerisinde çalışarak çözmesi gerektiğini bildirdi 

Konak Hastanesi Gebze, Obezite hastalığı konusunda bilgi veren ve uyarılar yapan bir açıklama yayımladı. Konak Hastanesi Gebze Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ yaptığı açıklamada Obezite hastalığı sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal ve aşırı yağ birikmesi ya da diğer bir tanımlamayla yetişkin kadınlarda vücut ağırlığının ortalama %30 ‘dan fazla yağ olması, erkeklerde de % 25’ten fazla olması şeklinde tanımlandı. 

Birden çok nedene bağlı ortaya çıkan Obezite hastalığının insan vücudunda çok sayıda organı etkilediğini belirten Doç. Dr. Tansuğ, tedavinin de birden çok branşın birlikte uyum içerisinde çalışarak çözmesi gerektiğini bildirdi.

Doç. Dr. Tansuğ, açıklamasında Konak Hastanesi Gebze’ye başvuran tüm Obezite hastalarının öncelikle iç hastalıkları uzmanı, beslenme ve diyet uzmanı, psikiyatri uzmanı, fizik tedavi uzmanı ve genel cerrahi uzmanı tarafından değerlendirildiği gerekli görüldüğü durumlarda ise hastayı kardiyoloji ve göğüs hastalıkları uzmanlarının da muayene ettiğini söyledi. 

Muayene sonrası yapılan değerlendirmeler sonucunda, hastaya uygun tedavi programının belirlendiğini ifade eden Doç. Dr. Tansuğ, hastaların durumuna göre Tıbbi beslenme (diyet) tedavisi, Egzersiz tedavisi, Davranış değişikliği tedavisi, İlaç tedavisi ve Cerrahi tedavi şekillerinden bir veya birkaçının uygulandığını bildirdi. 

Obezitenin tedavisi için ameliyat gerektiğinde tüp mide ameliyatı ve mide By-Pass ameliyatının en sık kullanılan yöntemlerden olduğunu belirtti. 

Ameliyat dışı girişim seçeneği olarak da endoskopik olarak mide balonu yerleştirilebildiğini söyledi. 



Son Güncelleme: 20.02.2017 11:55
Anahtar Kelimeler:
PSA Grupu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37