Konak Hastanesi Gebze'den zirve toplantı

Konak Hastanesi Gebze'den zirve toplantı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ağustos 2017 Cuma 11:28
Konak Hastanesi Gebze'den zirve toplantı

Konak Hastanesi Gebze’den, Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) Cerrahisi ve Obezite Cerrahisi alanında önemli bir zirve gerçekleştirdi.

Konak Hastanesi Gebze, Gebze Holiday İNN Otel’de gerçekleştirdiği önemli zirvede Kocaeli’nde yer alan devlet hastanelerinde ve Konak Hastaneleri’nde görev yapan, Dâhiliye, Genel Cerrahi, Gastroentoloji ve Beslenme ve Diyet Uzmanlarını bir araya getirdi. 

Konak Hastanesi Gebze, Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Can Karaca’nın Diyabet Cerrahisi ve Obezite Cerrahisi üzerine yaptığı sunum zirveye damga vurdu.
           
Konak Hastanesi Gebze, Bölgesine sağlık alanında değer katmaya devam ediyor. 02.08.2017 Çarşamba Günü gerçekleştirdiği zirveye Kocaeli’nde yer alan devlet hastanelerinde ve Konak Hastanelerinde görev yapan, Dâhiliye, Genel Cerrahi, Gastroentoloji ve Beslenme ve Diyet Uzmanları ile birlikte yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Konak Hastanesi Gebze Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Can Karaca’nın Diyabet Cerrahisi ve Obezite Cerrahisi üzerine sunum gerçekleştirdiği gecede Bölgede ilk kez gerçekleştirilen Diyabet Cerrahisi işlemi uygulanan hasta olan Adnan Baydan söz alarak deneyimlerini anlattı. 

Zirvede açılış konuşması yapan Konak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kazım Gündoğdu, Ülkemizde diyabet çok hızlı bir şekilde arttığını belirterek, "Diyabete sadece Konak Hastaneleri olarak değil tüm hastanelerimiz ile birlikte topyekûn savaş açmamız gerekmektedir" dedi.   

Opr.Dr. Kazım Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü:

Konak Hastaneleri olarak Ülkemizin son yıllarda sağlık alanında gelişimine çok önem veriyoruz. Sağlık alanında yapılan yatırımlar, gelişmiş insan kaynağı ve doğru uygulanan politikalar, vatandaşlarımızın sağlığın her alanında doğru çözümleri bulmalarını sağlıyor. Tabii bunun yanında sağlık alanı bu kadar gelişirken vatandaşlarımızın bilinç düzeylerini sürekli olarak yukarı çıkarmalı ve onların sadece hasta olduklarında değil, normal yaşamlarında da sağlıklı olma bilincine erişmelerini sağlamalıyız. 

Diyabette işte bu konuların başında geliyor. Tip 2 Diyabet hastalığı çok hızlı yayılıyor ve doğru bir bilinçle yönetilmesi gereken sinsi bir hastalık. Hastanelerimize bu konuyla ilgili gelen hastalara tedavilerinden önce hayatlarını mental ve fiziksel yönden düzenli hale getirmelerinin önemi konusunda bilinçlendiriyoruz. Daha sonra da diyabetin tipine göre doğru tedavileri kendilerine sunuyoruz.
 
Konak Hastaneleri olarak sağlığın her alanında yaptığımız çalışmalarla, uyguladığımız tedavi yöntemleri ile Bölgemizde önemli bir konumda bulunuyoruz. Diyabet cerrahisi ve Obezite cerrahisi bizler için stratejik önemi olan konular. Bu konularda yaptığımız tedaviler ve operasyonlarla Bölgemizde ilkleri gerçekleştiriyor ve boşluğu dolduruyoruz.        

Konak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Opr.Dr. Metin Göklü ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Konak Hastaneler Grubu olarak en önemli amacımız hastalarımıza doğru tedavi seçeneklerini sunarken yıl içinde yaptığımız konferans, seminer ve benzeri etkinliklerle kendilerine sağlıklı yaşam konusunda bilgiler aktarıyoruz. Özellikle diyabet ve Obeziteyi yenmek için hepimizin düzenli spor faaliyetleri, doğru beslenme ve stresten uzak faaliyetleri içselleştirmemiz gerekmektedir. Bunları hayatımız boyunca sürdürülebilir hale getirebilirsek hastalıklar korkmamıza gerek olmadığını düşünüyorum.  


Son Güncelleme: 04.08.2017 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37