banner55

Konak Hastanesi’nden Esin bebeğe hayat öpücüğü

Konak Hastanesi’nden Esin bebeğe hayat öpücüğü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ocak 2017 Pazartesi 12:36
Konak Hastanesi’nden Esin bebeğe hayat öpücüğü



Konak Hastanesi Gebze Yeni Doğan Ünitesi’ne yatan Esin bebeğe tıbbi açıdan son derece önemli bir operasyon ve yoğun bakım süreci uygulayarak önemli bir başarıya imza attı. 

Konak Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Aykut Özdamar tarafından ameliyat edilen Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Emel Altuncu tarafından tedaviye alınan minik yavru taburcu edildi.
    
Konak Hastanesi’nin İzmit Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yıllardır süren başarı geleneği Gebze Hastanesi’nde de devam ediyor. Konak Hastanesi Gebze’de erken doğan ve bağırsak problemiyle hayata gelen minik bebek Konak Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Aykut Özdamar tarafından ameliyat edilerek  Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne yatırıldı. Yeni Doğan Bakım Uzmanı Doç. Dr. Emel Altuncu tedavi edilen minik bebek sağlığına kavuşarak taburcu oldu. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Konak Hastanesi Gebze Doç. Dr. Emel Altuncu ve Konak Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Aykut Özdamar bu önemli vakanın gelişimine ilişkin şunları söylediler: 

“Gebeliğin 29. haftasında 830 g doğum ağırlığında doğan bebeğimiz, doğum sonrası erken doğum sonucu solunum sıkıntısı nedeniyle solunum cihazına bağlandı. Anne karnında kilo alımı olmayan, büyümesi duraklayan bebeğin, doğum sonrası kanda enfeksiyon değerlerinde yükseklik ve pıhtılaşma sisteminde bozukluk olduğu saptandı ve bu yönlerden de tedavilerine başlandı. 

Doğum sonrası 72. saatte karında ani şişlik gelişmesi üzerine yapılan incelemelerde bağırsaklarında delinme olduğu görüldü. Üç günlük ve 800 g iken, ameliyathane şartları hazırlanarak acilen ameliyata alındı. Çocuk Cerrahı Op. Dr. Aykut Özdamar tarafından yapılan ameliyatta anne karnında barsak düğümlenmesi olduğu görüldü ve buna yönelik girişim yapıldı. Bebeğin bağırsak geçişinin devamlılığı sağlandı. 

Operasyondan sonra Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki zorlu yolculuğu başlayan Esin bebeğimiz, hem küçük doğmanın, hem de bağırsak ameliyatı olmanın getirdiği pek çok problemle karşılaştı. Bağırsakta düğümlenen bölümün, besinlerin emilimini sağlayan ana bölüm olması problemlerin katlanmasına, bebeğe verilen anne sütünün neredeyse emilmeden vücuttan atılmasına, bu arada da çıkan dışkıların karın ciltte derin yaralar açmasına  neden oldu. 

Damardan beslenmelerin ayrıntılı takibi, uygun yara bakımları ile büyüme ve gelişmedeki aksaklıklar aşıldı. Beyin gelişiminde problem yaşamadı. Erken doğan bebeklerde görülen göz problemi görülmedi. Hayatının 115. gününde, 1800 g olan, annesinin çok güzel beslediği bebeğimiz şifa ile taburcu edildi.” 



Son Güncelleme: 16.01.2017 12:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37