banner55

KOÜ'de ilaç sektöründeki yerlileşme konuşuldu

KOÜ'de ilaç sektöründeki yerlileşme konuşuldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Ekim 2018 Çarşamba 19:55
 KOÜ'de ilaç sektöründeki yerlileşme konuşuldu


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın daha önce başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında, ülkemizin imalat sektörünü güçlendirmek ve yüksek teknolojili ürünlerin payını artırmak için belirlenen 5 odak sektörden birisi olan ilaç sanayi ile ilgili Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde toplantı gerçekleştirildi.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) çerçevesinde, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı koordinasyonunda düzenlenen toplantıya; Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, akademisyenler, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Kocaeli'de Ar-Ge Merkezi bulunan ilaç sektöründe faaliyet yürüten firmalardan, Bilim İlaç San. Tic. AŞ, Onko Koçsel San. Tic. AŞ ve Santa Farma San. Tic. AŞ Ar-Ge Merkezi yetkilileri katılım gösterdi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öncülüğünde ilaç sektöründe yerlileşmenin önünü açacak konuların görüşüldüğü toplantıda, Üniversitemizde yürütülen Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritası üzerinde duruldu. İlaç sektörü ile Tıp Fakültesi arasında yapılan ilk toplantının devam edeceği ifade edildi.


Son Güncelleme: 03.10.2018 19:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37