banner55

Laparoskopik ameliyatların avantajları

Laparoskopik ameliyatların avantajları

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Kasım 2018 Pazar 22:03
 Laparoskopik ameliyatların avantajları


Özellikle
rahim ve yumurtalık kistlerinin tedavisinde yüksek oranda Laparoskopik cerrahinin tercih edildiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya, bu ameliyatların özel eğitim ve deneyimle gerçekleştiğini söyledi.

Laparoskopi, genel anestezi altında ucunda kamera olan özel cihaz ve trokarlar ile hastanın karın bölgesine küçük kesi ile girilerek (yaklaşık 1.5cm)  görüntülenerek uygulanan bir cerrahi yöntem olduğunu söyleyen Çetinkaya, "Günümüzde birçok cerrahi alanda tercih edilen Laparoskopi, Jinekolojik ameliyatların yaklaşık %95’ inde tercih edilir ve riski çok düşük olan bir yöntemdir. Özellikle rahim ve yumurtalık kistlerinin tedavisinde yüksek oranda tercih edilir. Başarıyla sonuçlanabilmesi için, özel eğitim ve deneyim gerektirir. Halk arasında kapalı ameliyat olarak isimlendirilir" dedi.
 
AMELİYATLARIN AVANTAJLARI

Her operasyonun kendi içinde komplikasyonları avantajlarının azımsanmayacak kadar çok olduğunu da sözlerine ekleyen Öğretim Üyesi op. Dr. Çetinkaya, "Cildinizde estetik açıdan sizi rahatsız eden iz bırakmaz. Hastanın iyileşme, toparlanma ve hastanede kalış süresini kısaltır. Karında ve ameliyat bölgesinde hasar minimumdur. Karın içinde operasyona bağlı olarak oluşan yapışıklıklar, kapalı ameliyatlara oranla çok daha azdır. 

Karın içinde en zor bölgeler rahatlıkla görülebildiğinden, tedavide başarı oranı daha yüksektir. Özellikle kısırlık tedavisi için tercih edilmesi, oluşabilecek enfeksiyon, yumurtalıkların zarar görmesi, ve yapışıklık oluşumunu ekarte eder. Kısa sürede günlük aktivitelerinizi yapabilmenizi ve işe başlamanızı kolaylaştırır" dedi.

RİSKLİ OLDUĞU DURUMLAR

Hemen her hasta için uygun olan bu yöntemin bazı durumlarda risk taşıdığını ve önerilmediğinin altını çizen öğretim Üyesi Op. Dr. Çetinkaya, "Gebelik durumunda. Hastanın aşırı kilolu olması. Kalp hastalıkları. Karın içinde bulunan kitlenin aşırı büyük olması. Daha önceden geçirilmiş karın operasyonu" dedi.

Son Güncelleme: 04.11.2018 22:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37