Medical Park Gebze Hastanesi Gebe Okulu tamamlandı

Medical Park Gebze Hastanesi Gebe Okulu tamamlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Kasım 2017 Salı 16:15
Medical Park Gebze Hastanesi Gebe Okulu tamamlandı
Deneyimli, başarılı hekim kadrosuyla, tıbbi altyapısıyla Gebze’de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi 24 Kasım Cuma günü 4 haftalık gebelik eğitimini değerli anne adaylarının katılımıyla tamamladı.

Medical Park Gebze Hastanesi geçen sene üç kez gerçekleştirdiği Gebe Okulunu bu sene daha farklı ve dolu bir programla organize ederek anne adayları ile buluştu. Eğitimler birbirinin devamı niteliğinde 4 hafta, haftanın 1 günü devam etti. 

Eğitimler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. M. Emre Dibek, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Levent Acar, Uzman Psikolog Gizem Sezgiç, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Simge Çolakoğlu ve Eğitim ve Gelişim Hemşiresi Şerefnur Yılmaz tarafından verildi.
Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya gebelik oluşumu, gebelik fizyolojisi ardından gebelikte oluşabilecek şikâyetlerden bahsetti. Uzm. Psk. Gizem Sezgiç; gebelik ve lohusalıkta duygusal değişikliklere değindi. haftasında Dyt. Simge Çolakoğlu; gebelik ve lohusalıkta beslenme konusunda dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken gıdalara dikkat çekti. Gebelere yenilmesi gereken yemeklere örnekler verdi. Gebeler hep birlikte bir öğün yemek yediler. 
Şerefnur Yılmaz hastanede gebeleri nelerin beklediğini anlattı. Anne adaylarının aklına takılan bir başka soru hastane çantasına neler koymalıyız sorusunu yanıtladı. Ardından doğumda ıkınma teknikleri ve masajlardan bahsetti. Anne sütü ve emzirme yöntemleri,  yeni doğan bakımı ve lohusalık bakımını anlatarak programı tamamlayacak

Gebelik Okulu 17 Kasım Cuma günü Uzm. Dr. Mustafa Levent Acar’ın doğumda analjezi yöntemlerini anlatması ile başladı. Şerefnur Yılmaz nefes ve solunum egzersizleri, doğum sırasında ağrı ile baş etme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Uzm. Dr. M. Emre Dibek doğumdan sonra yeni doğan değerlendirmesi ve takibini anlattı. 

Keyifli ve oldukça bilgilendikleri ileten anne adayları hatıra fotoğrafı çektirerek hastaneden ayrıldılar. 


Son Güncelleme: 28.11.2017 16:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37