banner55

Op.Dr. Burcu Çetinkaya, anne adaylarını uyardı: Sigaradan uzak durun

Op.Dr. Burcu Çetinkaya, anne adaylarını uyardı: Sigaradan uzak durun

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Mayıs 2019 Cuma 11:38
Op.Dr. Burcu Çetinkaya, anne adaylarını uyardı: Sigaradan uzak durun


Gebelik döneminde sigaranın yarattığı tehlikelerin sadece anneyi değil fetüsü de etkilediğinin altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya, annelerin bu dönemde kendilerinden çok daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda, gebelik döneminde sigara kullanmak veya sigara dumanına maruz kalmanın; fetüsün düşük doğum ağırlıklı olmasına ve gelişme geriliğine neden olabildiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya, yeni doğan döneminde ise ani bebek ölümü sendromu, yetersiz anne sütü üretimi ve solunum sistemi sorunları görülebildiğini söyledi.

BEBEKLERİNİ KENDİNİN 
BESLEDİĞİNİ UNUTMASINLAR


Anne adaylarının bebeklerini yeteri kadar emzirebilmek, bebekte gelişme geriliği ve davranışsal bozukluklarına neden olmamak için, sigara kullanılmaması, içilen ortamlarda bulunulmamasını öneren Çetinkaya, “Unutmayın ki sağlıklı anne eşittir sağlıklı bebek anlamına gelir.

Anne adaylarının bu mucizevi durumlarında artık kendilerinden çok, hayata verecekleri kendilerinden bir parça olan bebeklerinin sağlığını ve geleceğini düşünerek, tüm zararlı alışkanlıklardan ve maddelerden uzak durmaları gerekir. Bebeklerini kendinin beslediğini unutmadan yeme ve içmeye özen göstermeleri, hassasiyet duymaları gerektiğini unutmadan dikkat etmeleri gerekir” dedi.
Son Güncelleme: 24.05.2019 11:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37