Op.Dr. Çetinkaya: Tiroid hormonlarına dikkat!

Op.Dr. Çetinkaya: Tiroid hormonlarına dikkat!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Ekim 2018 Salı 10:46
 Op.Dr. Çetinkaya: Tiroid hormonlarına dikkat!
 


Anne
adaylarının genellikle gebelik öncesinde ve gebelik döneminde, sağlıklı bir gebelik geçirebilmek adına sağlık kontrolünden geçtiklerini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op.Dr. Burcu Çetinkaya, bu özel süreci sağlıklı şekilde geçirebilmenin daima ön planda olduğunu söyledi.


Günümüzde birçok çevresel faktörün çocuk sahibi olmaya engel olduğunu belirten Çetinkaya, bunlara bir takım hastalık ve hormon bozukluklarının da eklenebildiğini söyledi.

TİROİD BOZUKLUKLARI KISIRLIK YAPAR

Öğretim Üyesi Op. Dr. Çetinkaya, Tiroid Hormonlarının, gebelik öncesinde ve gebelik süresince dikkatle takip edilmesi ve kontrol altında tutulmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Tiroid hastalıkları, tiroid bezlerinin normalden büyük olması, az veya fazla çalışması sonucunda ortaya çıkan hastalıklardır. 

Tiroid hormon bozuklukları da, kadınların çocuk sahibi olmasına engel olacak sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu hormonlar vücuttaki birçok hormon ile bağlantılıdır. Yumurtalıkların işlevlerini olağan şekilde devam ettirebilmeleri için, Tiroid Hormonlarının seviyesinin normal düzeyde olması gerekmektedir" dedi.

HİÇBİR AYRINTI GÖZDEN KAÇIRILMAMALIDIR

Normalden az ya da yüksek olan Tiroid hormonlarının seviyesi kısırlığa neden olurken, aynı zamanda gebe kalındığında düşüğe, bebekte gelişim geriliğine ve erken doğuma sebebiyet verebilmektedir diyen Öğretim Üyesi Op. Dr. Çetinkaya sözlerini şöyle tamamladı:

Kadınların yaklaşık % 35’i bu hormon bozukluğuna bağlı olarak, kısırlık ile karşı karşıyadır. Gebelik öncesi ve gebelik durumunda yapılan tetkikler anne ve baba adayları için bazen fazla ya da gereksiz gibi düşünülebiliyor. 

Sizden istenen tetkikler hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmamak adına önem taşır. Tiroid Hormonları ile ilgili problem varsa, sağlıklı adımlar atabilmek için Kadın Doğum hekiminizin yönlendirmelerini ve önerilerini mutlaka dikkate almanız gerekir. Sizin için uygun olan tedavi planını yapacaktır. Gerektiğinde Dahiliye ve Endokrinoloji uzmanlarından destek alınmalıdır.
Son Güncelleme: 23.10.2018 10:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37