Oy kullanmak isteyen hastalar 444 38 33'ü arasın

Oy kullanmak isteyen hastalar 444 38 33'ü arasın

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Nisan 2017 Cuma 13:20
Oy kullanmak isteyen hastalar 444 38 33'ü arasın


İl Sağlık Müdürlüğü,  Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği,  Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda referandumda oy kullanmak isteyen fakat sağlık yardımı olmaksızın oy kullanamayacak hastalar için toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan referandum oylamasında özellikle evde sağlık hizmeti alan vatandaşların ve 16 Nisan'da hastanede yatarak tedavi olan ve oy kullanabileceğini düşünen vatandaşların Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'ninin 444 38 33 numaralı telefonunu, arayarak bu hizmetten faydalanabilecekleri belirtildi. 

Açıklamada talebin yoğun olması durumunda randevu sisteminin uygulamaya sokulacağı ve hastanede yatan hastalar için koordinasyonun hastaneler tarafından sağlanacağı ifade  edildi.

16 Nisan 2017 tarihinde 6771 sayılı kanun çerçevesinde  yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması'nda vatandaşlarımızın en temel haklarından biri olan oy kullanmalarının sağlanması ve halkın iradesinin en üst seviyede gerçekleşmesi için; evinde sağlık hizmeti alan, hastanede yatan, sağlık yardımı almaksızın oy vermeye gidemeyecek olan vatandaşlarımız için yapılan koordinasyon toplantısı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz başkanlığında  gerçekleştirildi.

Toplantıya; İl Sağlık Müdürlü  Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Sinan Öztürk, Kocaeli  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri  Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürü Yılmaz Oktay, Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mesut Yalçın,  İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Faruk Demirhan, Kocaeli KHB  Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Onursal Varlıklı,  İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Serhat Karatepe,  Acil ve Afetlerde Sağlık Hiz. Şebe Müdürü Dr. Nurullah Ege ve Kamu Hastaneleri Program Koordinatörü Halide Varol katıldılar.  

Yapılan toplantı sonucu İl Sağlık Müdürü Durmaz yaptığı açıklamada İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde evinde sağlık hizmeti alan, hastanede yatan, sağlık yardımı olmaksızın oy vermeye gidemeyecek vatandaşlara destek olacaklarını belirterek,

"Hastalar ya da hasta yakınlarının taleplerini, evde sağlık hizmetleri çağrı merkezinin 444 38 33 numaralı telefonunu arayarak iletebilecekler. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi de kendilerine kayıtlı tüm hastalara ulaşmaya çalışacak ve referandum günü dahil görev yapacaklar.

Talepte bulunmuş ya da kendilerine ulaşılmış olan, evde sağlık hizmeti ekibi desteği olmadan oy kullanmaya gidemeyeceği belirlenen uygun hastalar, hasta nakil araçları ile oy verecekleri merkezlere taşınacak ve oy verme işlemi sonrası alındıkları yere geri götürülecekler" dedi. 
Son Güncelleme: 14.04.2017 13:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37