banner55

Radyasyon Onkolojisi Bölümü VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde açıldı

Radyasyon Onkolojisi Bölümü VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Kasım 2018 Perşembe 10:57
 Radyasyon Onkolojisi Bölümü VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde açıldı


Türkiye'nin en büyük hastane zincirlerinden Medical Park'ın sağlıkta 25 yıllık tecrübesini, ileri tanı ve tedavi yöntemlerini, uzman hekim kadrosu ve yüksek hizmet kalitesiyle birleştiren VM Medical Park Kocaeli Hastanesi hasta odaklı hizmet anlayışıyla 3 yıldır bölgede fark yaratmaya devam ediyor. 

2018 Ekim ayı itibariyle hastanede özel bir alana kurulan Radyasyon Onkoloji bölümü SGK ve özel sağlık sigortaları anlaşmaları ile hizmet vermeye başladı. 

Hasta kabulüne başlayan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm.Dr. Mehmet Sinan Karabey şunları söyledi:
 
Bölgede hastane ve ekip olarak büyük bir ihtiyacı karşılayacağımıza eminim. Radyasyon Onkolojisi ekibimiz oldukça donanımlı. 

Kanser hastalığı bilgi, uzmanlık, iyi bir planlama ve tecrübenin yanında anlayış ve şefkat gerektiren hassas bir hastalık.  Kapıdan girdiği andan itibaren hastalarımızı kendi yakımızdan farklı görmüyoruz. 

Hastalarımızın bekledikçe endişelerinin arttığını ve vakit kaybetmek istemediklerini çok iyi biliyoruz. Bölümümüzde ilk muayeneye geldiğiniz günün ertesi günü hızlıca plan oluşturularak ışın tedavisine başlanabilmektedir. 

UZM.DR. MEHMET SİNAN KARABEY HAKKINDA:

Uzmanlık alanları: 
Baş-boyun, akciğer, meme, sarkoma, cilt, prostat, endometrium, lenfoma multipl myelom,melanom, serviks ve pelvis, yumuşak doku, santral sinir sistemi ve gastrointestinal sistem radyoterapisi.

Eğitim:


Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi AD Uzmanlık Eğitimi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi (Kocaeli) Lisans Eğitimi
Bahçelievler (İstanbul) Lise Öğrenimi
Bahçelievler Lisesi  (İstanbul) Ortaokul Öğrenimi

Deneyim: 
Kocaeli Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi A.D. Radyasyon Onkolojisi Uzmanı
M.Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı, Zorunlu Hizmet Görevi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi AD Uzmanlık Eğitimi

Mesleki üyelikler: 
Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği
Türk Tabipler Birliği

RADYASYON ONKOLOJİSİ NEDİR?
Radyoterapi, yüksek enerjili X-ışınları, elektron demetleri ve radyoaktif izotoplar yoluyla kanser hücrelerini öldürmek ve tümörleri küçültmek için kullanılan en eski ve etkili kanser tedavi metodlarından biridir. Radyasyon tedavisi ışınlanan tedavi alanındaki hücrelerin genetik materyaline zarar vererek bu hücrelerin büyüyüp, çoğalmasını önler.

Radyasyonun kanser hücrelerine etkisi iyonizasyon yoluyla olmaktadır. Bu etki iki farklı şekilde gerçekleşir; bazı hücreler radyasyon sonrasında direk etkilendiğinden hemen ölürler, bazılarının ise kromozom ve DNA'larında hasar oluşur, çoğalamazlar ve ölürler. Radyasyon tedavisi ile kanser hücrelerinin yanı sıra normal hücrelerde hasar gördüğü halde, normal dokuların pek çoğu iyileşir ve normal fonksiyonlarını kazanırlar.

Günümüzde ileri teknolojik gelişmeler sayesinde radyoterapinin kullanımı da çok ilerleme kaydetmiş ve gerek tedavi sonuçları gerekse yan etkilerin azaltılması açısından en başarılı tedaviler arasına girmiştir. Başarılı bir tedavide esas olan, uygun ve etkili radyasyon dozu tümöre uygulanırken, etraftaki normal dokunun mümkün olan en az dozu almasını sağlamaktır.

Eskiden kullanılan geleneksel metodlar ile bu amaca ulaşmak çok zor hatta nerdeyse imkansız iken yeni teknik yöntemler ile mümkün olan en iyi ışınlama yapılabilmektedir. Bu yöntemler içerisinde en çok kullanılanı üç boyutlu konformal radyoterapidir (3BKRT). Geleneksel yöntemlerde kullanılan 2 boyuta (en, boy), derinlik boyutunun da eklenerek yeni bir bilgisayar yazılımı yardımıyla yapılan tedavi planlamasına 3 boyutlu tedavi planlaması denilir.

Planlama ve tedavi aşamasında tümör volümü ve tedavi alanındaki normal doku volümleri gerçek anlamda değerlendirilebilir, bu sayede doz yetersizliklerinin önüne geçilir. Tedavide multiple sahalar kullanılarak hedef volüm konformal olarak ışınlanır. Bu sayede tümörlü dokuya daha yüksek doz verilebildiğinden hastalığın lokal kontrolü artar ve sağkalıma da etkili olabilir. Tüm bunların yanı sıra normal dokuya ait istenmeyen yan etkiler azalır ve hastanın yaşam kalitesi artar.


Son Güncelleme: 01.11.2018 11:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37