Sağlık Bakanlığı verdiği diplomaları geri aldı

Sağlık Bakanlığı verdiği diplomaları geri aldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Haziran 2019 Salı 14:44
 Sağlık Bakanlığı verdiği diplomaları geri aldı


Sağlık Bakanlığı diş teknisyenlerine verdiği Yardımcı Personel Belgesini iptal etti. Bu belgeyle iş bulan, evine ekmek götüren yüzbinlerce çalışan bir anda işsiz kaldı. 

Mağdur olanlar adına yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, Özel Diş Protez Laboratuvarları'nda çalışan arkadaşlarımıza gelin size kurs açalım, eğitim verelim diyerek Sağlık Müdürlükleri'nde 1 aylık kurs açtı. 1 ay sonunda sınavda başarılı olanlara Yardımcı Personel Belgesi verdiler. 

Belgeyi alan yüzbinlerce arkadaşımız Özel Diş Protez Laboratuvarları'nda çalışmaya başladı. Fakat okul mezunu arkadaşlar mahkemeye başvurarak dava açıyorlar. Mahkeme bunları haklı buldu. Şimdi ise Sağlık Bakanlığı vermiş olduğu Yardımcı Personel Belgesi'ni iptal ederek, geri alıyor.
 
Diş teknisyeni olarak çalışanların diplomaları şu an toplanıyor. Şimdi bu arkadaşlar çay getirip, ortalığı temizliyorlar. Dolayısıyla arkadaşlarımızın hepsi bir an da işsiz duruma düşecekler. Sağlık Bakanlığı verdiği kararın arkasında durmuyor. Bu kadar insan evlerine nasıl ekmek götürecek, işsizler ordusuna yüzbinlerce diş teknisyenleri de katılacak mı? Sağlık Bakanlığı'nın daha önce almış olduğu kararın arkasında durmasını istiyoruz" denildi.

Son Güncelleme: 25.06.2019 14:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37