Şizofren anne ve oğluna yardım

Şizofren anne ve oğluna yardım

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ağustos 2017 Pazartesi 14:23
  Şizofren anne ve oğluna yardım

İZMİT'te, şizofreni hastası ve felç geçirmesi nedeniyle yatağa bağlı yaşayan 55 yaşındaki Nefiye Akkaya ile kendisi gibi şizofreni hastası oğlu 31 yaşındaki Tarık Akkaya evlerinde aldıkları bakım hizmeti ile yaşamlarını sürdürürken, tedavileri için hastaneye götürülmek istendi. Nefiye Akkaya bakımevine yatırılmayı kabul etmezken, ilaçlarını düzenli kullanmayan oğlu ise hastaneye kaldırıldı.

İzmit Tavşantepe Mahallesi Cem Sokak'ta oturan Nefiye Akkaya 2 yıl önce eşi Osman Akkaya'nın hayatını kaybetmesinin ardından rahatsızlanarak felç geçirdi. Yatağa bağlı yaşayan Nefiye Akkaya ile oğluna İzmit Belediyesi tarafından evde bakım hizmeti veriliyor. Yetkililer, Nefiye Akyaya'ya kendisinin ve oğlunun bakıma ihtiyaçları olduğunu, tedavileri için bakımevine yatırılmaları gerektiğini belirtti. Bakımevine gitmeye kabul etmeyen Nefiye Akkaya zor şartlar altında yaşıyor. Babasının ölümünden sonra ilaçlarını düzenli kullanamayan Tarık Akkaya ise hareket kabiliyetini kaybetmeye başladı.

Haftanın 3 günü eve gelen görevliler Nefiye Akkaya'nın bakımını yaparken, bugün görevliler anne ve oğlunu tedavileri için hastaneye götürmeye geldi. Kapıyı açan olmayınca 112 Acil, polis ve itfaiye ekibi geldi. Kapının açılmasının ardından içeri giren ekipler, yataklarında bulunan Tarık Akkaya ile Nefiye Akkaya'ya yardımcı olmaya çalıştı. 

Sağlık ekipleri Tarık Akkaya'yı tedavisi için hastaneye götürmek isterken, Nefiye Akkaya oğlunun organlarının alınacağını ileri sürerek götürülmemesini istedi. Nefiye Akkaya'nın ikna edilmesinin ardından Tarık Akkaya hastaneye götürüldü. Nefiye Akkaya ise hastaneye götürülmeyi kabul etmedi. Görevliler, Nefiye Akkaya'nın bakımının yapılmasının ardından evinde temizlik yaparak evden ayrıldı.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 07.08.2017 14:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37