Uyku Laboratuvarı VM MEDICAL PARK Kocaeli Hastanesi'nde

Uyku Laboratuvarı VM MEDICAL PARK Kocaeli Hastanesi'nde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Nisan 2018 Salı 13:49
 Uyku Laboratuvarı VM MEDICAL PARK Kocaeli Hastanesi'nde


2 yılı aşkın süredir 'Sağlıkta değer katan hizmet' felsefesiyle Kocaeli halkına hizmet vermeye devam eden VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde uyku laboratuvarı açıldı.

Kuruluşundan bu yana imza attığı büyük başarılarla Türkiye’nin en hızlı büyüyen sağlık grubu olan MLPCare 25. hizmet yılında hastanelerini son teknoloji ve yeniliklerle güncel tutmaya devam ediyor. Nisan ayında Uyku Laboratuvarını hizmete açan VM Medical Park Kocaeli Hastanesi uyku sorunu olan özellikle uykuda nefesi duran hastaları laboratuvara bekliyor.
VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Uzm.Dr. Abdulkadir Erbağcı: "Uyku sorunları insan psikolojisini kötü yönde etkiler, gün içerisindeki konsantrasyon ve hayata adaptasyonu da güçleştirir. Uyku apnesi tedavi edilmezse trafik ve iş kazası riskini artırır. Kalp krizi, inme hatta ileri yaşlarda uykuda ani ölüme sebep olabilir. Bunun dışında pek çok hastalığı da davetiye çıkartabilir" dedi.

KİMLER UYKU LABORATUVARINA BAŞVURMALI ?


•Horlama şikayeti olanlar
•Uykuda nefesinin kesilenler ya da nefesi düzensiz olanlar
•Gündüz hissedilen sürekli yorgunluk hali
•Gündüz uyku hali
•Sabah uyandığında hiç uykusunu almamış hissi

Yukarıdaki şıklardan birine aşağıdaki şıklardan 1-2 si eklenirse yine şüphelenmek gerekmektedir. Bunların dışında: Obezite, Gece terlemesi, sık gece idrarı, Hipertansiyon, Kalp ritm bozukluğu, Sol ve sağ kalp yetmezliği, Diyabet, Kronik Obstruktif Akciğer hastalığı, Beyin Damar hastalıkları varsa bu hastalar riskli hastalardır ve muhakkak uyku apnesi açısından tetkik ve tedavileri yapılmalıdır.

Son Güncelleme: 25.04.2018 12:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37