banner55

Yaz aylarında göz sağlığınızı korumanız için uyarılar

Yaz aylarında göz sağlığınızı korumanız için uyarılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Temmuz 2018 Çarşamba 18:34
Yaz aylarında göz sağlığınızı korumanız için uyarılar


MEVSİMSEL ALERJİ, DENİZ VE HAVUZLARDAN KAPILAN ENFEKSİYONLAR, GÜNEŞE KARŞI OLAN HASSASİYET VE RAHATSIZLIKLAR

Yaz mevsiminde güneş ışınları sebebiyle güneş ve sıcak havaları iyice hissetmeye başladığımız bu günlerde gözlerimize daha fazla dikkat etmemiz gerekmektedir. Medical Park Gebze Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mustafa Lütfi Yazar, yaz aylarında göz sağlığı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Medical Park Gebze'de görev yapan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, yaz mevsiminde göz sağlığında en sık karşılaşılan rahatsızlıkları anlattı. Mevsimsel Alerji, Deniz ve havuzlardan kapılan enfeksiyonlar, güneşe karşı olan hassasiyet ve rahatsızlıkların en sık karşılaşılan problemler olduğunu belirten Op. Dr. Yazar, alınması gereken önlemlerden ve yapılması gerekenlerden bahsetti.

'Özellikle çocukluk ve ergenlik yaşlarında en sık karşılaşılan göz problemi: Mevsimsel Alerji'


Yaz aylarında en sık karşılaşılan rahatsızlıkların ilki, belki de en sık olarak görüleni olan Mevsimsel Alerji hakkında Op.Dr. Mustafa Lütfi Yazar, "Özellikle çocukluk ve ergenlik yaşlarında ortaya çıkan ve en sık karşılaşılan göz problemi mevsimsel alerjilerdir. Gözlerde sürekli kaşınma hissi, kızarıklık, sulanma, ışığa ve güneşe bakamama zaman zaman uzayan lastik gibi beyaz çapaklanmalar şeklinde şikâyetlerle karşımıza gelen hastalarımız oldukça zor günler geçirebilirler. 
Tedavisi göz hekimleri tarafından başarı ile yapılabilmektedir. Bunun yanında aile ve bireylerin alabilecekleri önlemler de vardır. Olabildiğince güneşte şapka takmak, güneş gözlüğü kullanmak, el ve yüz temizliğine dikkat etmek bunların ilk sırada olanlarıdır" diyerek devam etti.

YAZ AYLARINDA KİRLİ HAVUZLAR, BİLİNÇSİZ KULLANILAN KLOR VE DİĞER KİMYASALLI HAVUZLAR GÖZ SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDEBİLİR

Op.Dr. Yazar, "İkinci sıklıkla karşılaştığımız durum ise temiz olmayan deniz ve havuzlardan kapılan göz enfeksiyonlarıdır. Hafif sulanma ve batma hissinden ciddi ve ağır tablolara kadar değişen şekillerde karşımıza çıkabilir. En sık gördüğümüz şekillerde ise hastalarımız gözlerde sulanma, batma hissi, sabahları sarı ve koyu renkli çapaklanmalar, göz kapaklarında yapışma şikâyetleriyle göz hekimine başvururlar. 

Tedavisi göz damlası ve merhemleriyle yapılmaktadır. Bütün hastalıklarda olduğu gibi öncelik korunmaya yönelik olmalıdır. Bireyler hem kendileri hem de çocukları için temizliğinden emin olmadığı havuzları tercih etmemelidir. Bir enfeksiyon durumu hasıl olursa komşudan ya da eczaneden ilaç istemek yerine mutlaka bir göz hekimine baş vurmalıdırlar. 

Maalesef polikliniklerimizde geciktiği ya da yanlış bir takım ilaçlar kullandığı için ciddi sorunlar yaşayan ve kalıcı doku bozukluklarıyla belki bir ömür boyu uğraşmak zorunda kalan birçok hastamızı halen görmekteyiz. Kirli havuzlar yanında başka bir sorunlu durum ise bunun tam tersidir. Bilinçsizce aşırı klor ve diğer kimyasalların havuzlarda kullanımı göz ve ciltte ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu tarz bir sorunla karşılaşan hastalarımız hemen havuzu terk edip temiz duru suyla gözlerini yıkamalı, şikâyetin devam etmesi durumunda göz hekimine başvurmalıdır” diyerek uyarılarda bulundu.

GÜNEŞ IŞINLARINA DİKKAT EDİLMELİDİR

Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, "Yaz mevsiminde sıkça karşılaştığımız ve hastalarımızın bilgi almak istediği bir durumda güneşe karşı olan rahatsızlıktır. Atmosferdeki değişmelerle birlikte güneşin zararlı olabilecek ışınlarına giderek daha çok maruz kalmaktayız, ve bu önemli bir hale gelmektedir. 

Önlem olarak güneşi engelleyecek siperliği olan şapkalar kullanılmalı ve ultraviyole filtresi olan güneş gözlükleri takılmalıdır. Direkt güneşe bakmaktan kaçınmalı özellikle çocuklarımızı güneş ışığının dik geldiği öğlen saatlerinde daha fazla korumalıyız. Bütün önlemlere rağmen oluşabilecek sorunlarda tabii ki biz göz hekimleri hastalarımızı sağlıklarına tekrar kavuşturmak için elimizden geleni yapmaktayız" dedi. 


Son Güncelleme: 25.07.2018 18:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37