banner55

Yeşilay uyarıyor: Yeni dönemde okul ve arkadaşlıklara dikkat

Merak ve özenti..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Eylül 2016 Salı 14:01
Yeşilay uyarıyor: Yeni dönemde okul ve arkadaşlıklara dikkat
Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Yeşilay’dan okullara ve velilere uyarı geldi. Okul ve arkadaşlık ilişkilerine dikkatleri çeken Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, aileleri ve öğretmenleri dikkatli olmaları konusunda uyardı ve çocuk ve gençlerin bağımlılıklar konusunda daha bilinçli olmaları yönünde desteklenmeleri gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin ders başı yapmasıyla birlikte Yeşilay, velileri ve öğretmenleri, çocuk ve gençleri bağımlılıklara karşı bilinçlendirmeleri konusunda uyardı. Ailelerin özellikle eğitimin başladığı, çocuklarının yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, anne babalara çocuklarını çok iyi gözlemlemelerini, onlarla iyi bir diyalog kurarak arkadaşlarını, gidip geldiği yerleri, sosyalleştiği kafeterya ya da merkezleri takip etmelerini önerdi. 

MERAK VE ÖZENTİ BAĞIMLILIĞA KAPI ARALAYABİLİR
Arkadaşlar arasında merak, özenti ve kendini ispat etme davranışlarıyla bağımlılıklara yönelme olasılığının daha fazla ortaya çıktığına işaret eden Öztürk, “Ailelerin, bu konuda çocuklarına doğru bilgileri vermesi, aile içi iletişimin her zaman güçlü olması ve gençlere yaşam becerileri kazandırmaya özen göstermeleri çok önemli. Aynı şekilde öğretmenlerimizin de özellikle sigara içme konusunda öğrencilere rol model olmaları gerekiyor” dedi. 

Merak duygusunun çocukları ve gençleri madde bağımlılığına götüren en önemli nedenlerden biri olduğunun altını çizen Öztürk, şu bilgileri verdi: “Yeni okul, yeni çevre, yeni sınıf ve yeni arkadaşlar çocuğun yeni alışkanlıklar edinmesine de kapı açar. Anne-babalara, onlara bu dönemlerde olumlu alışkanlıklar kazandırmakta rehberlik etmelerin tavsiye ediyoruz. Yapılan araştırmalar maalesef riskleri bize açık bir şekilde gösteriyor. Ailelerin özellikle eğitimin başladığı, çocuklarının yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde daha dikkatli olmaları gerekiyor. Aileler, gerektiğinde bizden yardım alabilir, her konuda bize danışabilirler."

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ 10 MİLYON GENCE ULAŞTI
Dünyanın en geniş kapsamlı bağımlılık önleme, koruma modeli ve eğitim programı olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nın (TBM) milyonlarca çocuğa ulaşmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Öztürk, yaş gruplarına ve hedef kitleye özelleştirilmiş ve uzmanlar tarafından hazırlanmış içeriklerle sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam hakkında bilgileri yine TBM eğitimleri verilen 28 bin rehber öğretmen vasıtasıyla yediden yetmişe herkese ulaştırdıklarını söyledi.
TBM kapsamında; 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında rehberlik öğretmenleri tarafından yapılan eğitim faaliyetleri ile 10 milyon 756 bin öğrenci ve 2 milyona yakın veliye ulaşıldı. TBM’nin yeni eğitim döneminde de gerek  okullar, gerekse ilgili bakanlıklar ve kurumlar vasıtasıyla daha geniş kesimlere ulaştırılması planlanıyor. 

 
Son Güncelleme: 21.09.2016 10:06
Anahtar Kelimeler:
Sakarya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37