banner55

Yüz estetiğinin yeni trendi

Yüz estetiğinin yeni trendi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Nisan 2018 Pazartesi 11:46
Yüz estetiğinin yeni trendi


FOKUS ULTRASON (HİFU) TEKNOLOJİSİ İLE OPERASYON GEREKTİRMEDEN YÜZ VE BOYUN GERME 

Alanında deneyimli, uzman hekim kadrosu ve tıbbi altyapısıyla Gebze'de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye tüm hızıyla devam ediyor. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Vildan Malat Nisan ayı itibariyle Medical Park Gebze Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nde hasta kabulüne başladı.

Medical Park Gebze’de görev yapan Dermatoloji Uzm.Dr. Vildan Malat,"Yaş ilerledikçe cilt dokumuz elastikiyetini yitirir ve sarkmaya başlar. Çene kontürü kaybolur, yanaklar yerçekimine bağlı olarak aşağı sarkar. Ağız köşeleri aşağı döner ve yanaklarda katlanma başlar, yüz ters üçgen görünümünü alır. Günümüzde gelişen teknoloji ile her geçen gün estetik uygulamalarda yeni çığır açan cihazlar geliştirilmektedir. Bunlardan birisi de fokus ultrasondur" dedi.

SES DALGALARI KULLANILARAK UYGULANAN BİR TEDAVİDİR

Uzm.Dr. Vildan Malat, fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme hakkında şunları söyledi:

Ses dalgaları kullanılarak cildin alt katmanlarındaki kollajen üretiminin tetiklenmesi ile ciltte sıkılaşma ve lifting etkisi sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem ile cilt elastikiyetinin kaybına bağlı olarak oluşan sarkma ve kırışıklıklar cerrahi bir işlem olmadan giderilmektedir. Fokuslu ultrason uygulamasında, odaklanmış ses dalgaları hedeflenen bölgelerde cildin 3 mm ve 4,5 mm altında ısı hasarları oluşturarak kollajen üretimini arttırmaktadır. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmemektedir. Cilt altında bağ dokusunun bulunduğu derinliğe ulaşan enerji sayesinde dokuda yeni kollajen yapımı uyarılarak güçlü bir sıkılaşma etkisi meydana gelmektedir. Uygulama sırasında ortaya çıkan, zaman içinde giderek artan ve cerrahi işlem olmadan gerçekleşen yüz germe etkisi oluşmaktadır.


FOKUS ULTRASON HANGİ BÖLGELERDE ETKİLİ OLUYOR? UYGULAMA VE ETKİNLİK SÜRESİ NE KADAR?

Yüz cildinde ve jawline diye tabir edilen çene çizgisinde ve yanakta sarkmaları olan hastalarda yanaklara, gıdı bölgesindeki sarkmayı düzeltmek amacı ile boyuna uygulanabilmektedir. Fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme süresi uygulama yapılan bölgeye göre 30-60 dakika arasında değişmekte olup, tüm yüz ve boyuna yapılan uygulama 1 saat kadar sürmektedir. Fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme ile istenen sonuca ulaşmak için genelde 1 seans yeterlidir. Ancak kişinin kollajen yapısına göre  yılda bir tekrarlamak gerekebilir.

İşlem sırasında cildin yüzeyinde herhangi bir etki oluşmadığı için bu tedavi yönteminin yazın da uygulanabildiğini aktaran Uzm. Dr. Vildan Malat, "Uygulamanın etkisini ise uygulama sonrası ilk andan itibaren başlar, her geçen gün daha da belirginleşir. Bir ay sonrasında ise daha etkili olur ve görünür hale gelir. 3. Ayın sonunda ise istenen sonuç gözlemlenmeye başlar. Fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme ciltte kollajen üretimini uyardığı için sonuçlar uzun süreli kalıcı olmaktadır. Uygulamanın ardından kişi günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Dikkat edilmesi gereken herhangi bir durum yoktur. Ciltte yanık, leke veya herhangi olumsuz bir durum oluşmaz. Bazı kişilerde hafif kızarıklıklar oluşsa da bu durum birkaç saat sonra normale döner" şeklinde konuştu.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini ve uzmanlığını alan Uzm. Dr. Vildan Malat’ın uzmanlık alanları ise, Dermal Dolgu, Botilinum Toksin Uygulamaları, Fraksiyonel Lazer Tedavisi, Fokuslu Ultrason, Endopeel, PRP, Mezoterapi, Akne ve akne izleri tedavisi, egzema, vücut ve tırnak mantarı, sedef hastalığı, vitiligo, saç dökülmesi, güneş yanıklarıdır. 


Son Güncelleme: 09.04.2018 14:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37