Bugünlerde İsmi İYİ Parti Kocaeli İl başkanlığı ile birlikte anılan Şanbaz Yıldız’ı nerede ise 30 yıldır tanıyoruz, MÇP döneminden, daha sonra MÇP’nin kapatılması  ve MHP’nin tekrar Türk siyasi hayatına dönmesi ile başlayan süreçte parti içerisinde çoğu zaman ayrı noktalarda olsak ta arkadaşlığımız-dostluğumuz-Ülküdaşlık hukukumuz hep en üst seviyelerde kaldı.

Şanbaz Yıldız yıllar içerisinde bir siyasetçinin parti içerisinde alması gereken ne kadar görev varsa aşağı yukarı tamamını yerine getirdi, siyaset yapanların parti dışındaki talep ettikleri görev de zaten belli, Milletvekilliği, Belediye başkanlığı, Belediye meclis üyeliği,İl genel meclis üyeliği gibi koltuklarda parti genel merkezlerinde çok seçmenin sandık yolu ile verdiği makamlardır.

MÇP ve MHP içerisinde hemen her kademede görev yapmasına ve milletin vereceği milletvekilliği yada Belediye başkanlığı gibi makamları fazlası ile hak etmesine rağmen özellikle 12 Eylül 1980 ihtilali sonrası MHP’nin Kocaeli’de bir türlü istenilen başarıyı sağlayamaması dolayısı ile bu başarısızlıktan herkes kadar Şanbaz Yıldız’da payını almış oldu.

MHP’de bundan yıllar önce başlayan ve bir türlü neticelendirilemeyen kongre süreci sırasında pek çok Ülkücü gibi Şanbaz Yıldız’da memnuniyetsizler safında yer alınca MHP’den kopuş süreci artık kaçınılmaz bir hale geldi.

MHP’de Kurultay sürecinin tıkanması üzerine Meral Akşener başkanlığındaki ekibin yeni Parti çalışmaları başladığında Şanbaz Yıldız’da önüne çıkan yol ayırımından Meral Akşener’e doğru yürümeye başladı.

İYİ Partinin kuruluş çalışmalarına Koray Aydın gibi güçlü bir siyasi figürün de dahil olması dahil olur olmazda Teşkilatların Koray Aydın’a verilmesi gibi son derece isabetli karar alınınca sıra bütün Türkiye’de olduğu gibi İYİ Partinin Kocaeli’de kiminle yürüyeceği sorusunun cevabını bulmaya geldi.

İYİ Partinin kuruluş aşamasında asıl kopmaların MHP’den olacağı ihtimali son derece net bir şekilde ortaya çıkınca İYİ Parti Genel merkezi de böyle bir algıya yol açmamak varsa da bu algıyı yok etmek ve partiyi daha merkeze çekmek adına kurucu ile başkanının MHP tandanslı olmaması noktasında da azmi dikkat sarf ettiler.

Bu noktada ortaya Kocaeli kamuoyunun çok iyi tanıdığı Haluk Ulusoy ismi çıktı, Ekonomik açıdan çok iyi bir noktada bulunan, İyi bir eğitim alan Ulusoy’un İYİ Partiyi Kocaeli’de çok üst noktalara taşıyacağı kanaati de hemen her kesimde oluşmaya başladı.

Haluk Ulusoy’un ticari tavrının siyasete uymadığı yada siyaseti de ticari bir meta olarak görmesinden kaynaklanan sıkıntılardan olsa gerek uyumsuzluk daha işin başında kendisini gösterdi ve her iki taraf içinde en iyi çözüm olan “Yol yakınken dönelim” felsefesi hayata geçirildi, Haluk Ulusoy istifa etti/ettirildi.

Haluk Ulusoy’un il başkan adaylığının konuşulduğu günlerde İYİ Parti’nin Ankara’daki kuruculardan bizi arayanların “Haluk Ulusoy’u nasıl tanırsın, bu süreci götürebilir mi.?” şeklindeki sorularına “Çok iyi bir insan, ticareti de iyi bilir, Siyaset noktasında ise bir kanaat kullanmamız mümkün değil, yeni kurulan bir parti için İYİ bir vitrin olabilir” şeklinde görüş belirtik.

Haluk Ulusoy’un il başkanlığı konuşulurken de Şanbaz Yıldız’ın ismi konuşuluyordu, Haluk Ulusoy’a il başkanlığı görevi verildiğinde de Şanbaz Yıldız ismi gündemdeydi, Haluk Ulusoy’un  istifa ettiği/ettirildiği zamanda bile Şanbaz Yıldız ismi hep konuşuldu.

İYİ Parti içerisinde bulunduğumuz günlerde yurt genelindeki teşkilatlanmasını aşağı yukarı tamamlamış durumda, sayıları çok az kalan illerin başkanlarının da atanması ile şu günlerde İlçe ve belde teşkilatlarının hayata geçirilme çalışmalarına da hız verildi, Tabi bu noktada bütün gözler bir miktar Haluk Ulusoy’un istifa etmesinden çok Kocaeli’nin Meral Akşener’in memleketi dolayısı ile seçim bölgesi olmasından kaynaklanıyor.

Kocaeli’nin İYİ parti noktasında derlenip toparlanması en azından Haluk Ulusoy’un istifa etmesi ile aldığı söylenilen hasarın giderilmesi adına Şanbaz Yıldız ve onun tarafından oluşturulacak yönetime ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Uzun yıllardır Kocaeli’de yaşayan,zamanının büyük bir bölümünü de siyaset yaparak geçiren, Kent dinamiklerini tanıyan, kime nasıl davranacağını bilen yapısı ile bilinen Şanbaz Yıldız’ın bu özellikleri ile İYİ Partinin Kocaeli’de mesafe alması sağlanabilir.

Siyaset asla boşluk affetmez, Özellikle Kocaeli gibi son derece hareketli bir yerleşim merkezinde netice alınabilmesi adına İYİ Partinin Şanbaz Yıldız’ı il başkanı olarak görevlendirilmesi Kocaeli genelindeki dengelerin de değişmesine vesile olacaktır.

Tabi netice alınmak isteniyorsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37