Türkiye adım adım 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçime doğru koşuyor. Her ne kadar belediye başkan adayları ile seçime katılacak meclis üyeleri netleşmemiş olsa da seçmen daha çok belediye başkan adayları ile ilgili.

18 Şubat tarihinde belediye meclis üyelerinin listesi de netleşmiş olacak. O aşamadan sonra şu ana kadar eş- dost -dernek ziyaretlerinden başka bir çalışmasını görmediğimiz başkan adaylarının "Kazandığımız takdirde yapacaklarımız şunlardır" şeklindeki seçim manifestolararını açıklayacaklarını düşünüyoruz.

Yapılacak olan seçim öncesi peşin hükümlü olmak her zaman muhatabına zarar verir ancak görünen odur ki Gebze’de yerel seçim Cumhur İttifakı’nın adayı Zinnur Büyükgöz ile Millet İttifakı’nın adayı Recep Dursun arasında geçecek ve bu iki adaydan birisi 01 Nisan sabahı görevi mevcut belediye başkanı Adnan Köşker’den devralacak.

Nüfusu artık 350 bin sınırına dayanan Gebze’de seçim öncesi çözülmesi gereken pek çok sorun sıralanabilir ancak son birkaç yıldır Gebze’nin herhangi bir köşesinde hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun kime sorsanız "Gebze’nin bir numaralı ve değişmez sorunu trafiktir"cevabını alacaksınız.

İstanbul’un, Anadolu’ya açılan kapısı olarak tanımlanan Gebze’nin gündüz nüfusunun bir milyon olduğu yönünde araştırmalara dayanan ifadelerin olduğunu da hepimiz duyuyoruz.
Gebze nüfusunun gündüz saatlerindeki nüfusunun 350 bin ya da bir milyon olması gerçeği trafikte olan sıkışıklığı asla gizlemiyor. 

Hafta içi artık içerisinden çıkılması mümkün olmayan trafik keşmekeşliğinin cumartesi, pazar günleri de aynı yoğunlukta hatta daha fazla olması, Gebze’nin şimdi de gelecek günlerde de çözülmesi gereken ilk ve en önemli sorununun trafik olduğunu ortaya koyuyor.

Hatırlayan okuyucularımız vardır, AK Parti’nin 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimde belediye başkan adayı olarak gösterdiği şehir plancısı Zinnur Büyükgöz, 2004 yılında imar işlerinden sorumlu Gebze belediye başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Zinnur Büyükgöz 2004-2009 yılları arasında Gebze şehir içi ulaşımının daha kolay olması, trafik akışının da herkesi rahatlatacak bir şekilde bulunması adına bir takım çalışmalara başladığını biliyoruz.

Dolayısı ile belediye başkanlığını kazandığı takdirde Zinnur Büyükgöz’ün mazbatasını alıp belediyedeki başkanlık koltuğuna oturduğu günden itibaren, kurmay ekibinin kendisine getireceği tüm sorunları bir tarafa bırakıp trafik keşmekeşliğine kesin çözüm getirecek önerileri dinlemesi herkesin ortak beklentisidir.

Aynı çözüm önerilerinin Millet İttifakı’nın adayı Avukat Recep Dursun’un ya da diğer belediye başkan adaylarının ajandasında da bulunması gerekiyor. Ancak şu sıralarda Gebze’de bin tane sorun varsa bunların tamamı bir tek trafik sorunu kadar önemli değildir.

Meseleye böyle bakıldığında ve Gebze dahil Kocaeli’nin 12 ilçesinde başta altyapı olmak üzere hayatımızı zorlaştıran diğer sorunların büyük bir çoğunluğunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldüğü gerçeği de herkes tarafından çok iyi bilindiğinden, Gebze için en önemli sorun trafik olarak akıllarda kalıyor.

Dolayısı ile 31 Mart tarihinde seçilecek Gebze belediye başkanından bizim tek ve öncelikli beklentimiz başkan 5 yıllık dönemde sadece ve sadece Gebze’nin trafik sorununu çözebilirse, burada yaşayan 350 bin kişiye çok büyük bir iyilik yapmış olacak noktadadır.

Biz işimiz gereği haftanın belli günlerinde Kartepe’ye gidiyoruz. Akşam saatlerinde işimiz bittiğinde TEM Otoyolu’ndan Gebze gişelere yaklaşık 35-40 dakikada ulaşabiliyoruz.
Ancak asıl sıkıntı Gebze girişindeki gişelerden Gebze Stadyumu’nun hemen yanında bulunan evimize ulaşmada yaşıyoruz. 

Belli günlerde gişelerden stadyum yanındaki evimize 30-35 dakikada ulaşamıyoruz. Yürüme imkanı olsa daha kısa bir zaman diliminde ulaşabileceğimiz alanlara araç ile ulaşamamanın verdiği eziyeti bizim gibi tüm araç sürücülerinin yaşadıklarını çok yakından biliyoruz.

Gebze’de yaşayan kim varsa en acil sorun nedir ? sorusuna önce trafik, sonra trafik, en sonunda yine trafik cevabını veriyorsa, 31 Mart tarihinde seçimi kazanacak başkana düşen de vatandaşın bu öncelikli görev bu sorunun çözülmesi için gerekli adımları atmasıdır.

Gebze trafiği vatandaşa cinnet geçirtecek duruma gelmişken, başkanların kayıtsız kalması zaten düşünülemez.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37