44 metrelik cadde trafik yükünü kaldıracak

44.500 ton sıcak asfalt kullanılacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ekim 2016 Salı 15:18
44 metrelik cadde trafik yükünü kaldıracak
Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde yapılan çalışmaları inceledi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve Ulaşım Dairesi Başkanı Ayşegül Yalçınkaya ile birlikte proje alanında incelemelerde bulunan Demirci, Çayırova Şekerpınar bağlantı yolu ile yapımı devam eden TOSB otoyol kavşağı arasında kalan caddenin 44 metre genişliğinde ve 8 şeritten oluşacağını söyledi. 


Çayırova’nın sanayi ulaşımı konusunda önemli bir arteri olan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde duble yol çalışmaları sürüyor. İmar planlarında yaklaşık 50 metrelik imar yoluna sahip olmasına rağmen mevcut durumda gidiş-geliş olarak kullanılan ve artan trafik yükünü hafifletemeyen cadde 44 metrelik bir genişliğe kavuşacak. 

Kuzey yan yol, güney yan yol ve gidiş geliş olacak olan cadde toplamda 8 şeritten oluşacak. Proje kapsamında anayol 2,2 kilometre iki gidiş-iki geliş (2x2) olarak imal edilecek caddede 1,4 kilometre uzunluğundaki 2 şeritten oluşan güney yan yol ile 1,3 kilometre uzunluğunda 2 şeritten oluşan kuzey yan yol proje tamamlandığında trafiğe açılacak.

Başkan Demirci;  bizzat proje alanında çalışmaları yakinen takip ederken yanında bulunan heyetle birlikte gerçekleştirdiği toplantı sonucunda; Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin yeni yapılan düzenlemeler ile daha geniş ve modern bir cadde olacağını, caddenin tamamlanması ile birlikte bölgedeki trafik yükünün de ortadan kalkacağını,  107.500 metreküp kazı-dolgu, 8.000 metreküp beton, 44.500 ton sıcak asfalt, 82.750 ton plentmiks temel imalatının yapılacağını, caddenin yapımının tamamlanmasının ardından yine caddede dekoratif aydınlatmalar kullanılacağını vurgulayan Demirci, prestijli caddelerin sayısının artacağını da belirtti. 
Son Güncelleme: 05.10.2016 13:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37