AK Parti Gebze yönetiminden gazetemize ziyaret

AK Parti Gebze yönetiminden gazetemize ziyaret

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ocak 2018 Perşembe 12:37
  AK Parti Gebze yönetiminden gazetemize ziyaret


AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar ve yönetimi gazetemizi ziyaret etti. Gebze'de partinin bütün kurullarını oluşturduklarını ve hizmet noktasında çalışmalarına devam ettiklerini belirten Ayar, "Önümüzde seçimler var. Gebze olarak biz hazırız" dedi.

Önümüzdeki günlerde koordinasyon çalışmaları başlayacak diyen Ayar şunları söyledi:

Mahalle mahalle koordinasyon çalışması yapacağız. Yarın seçim yapılacakmış gibi çalışmalarımız hep öyledir. Bizde seçim bitti yat yok. Genel başkanımız bize devamlı çalışın talimatı veriyor. Çünkü kendisi hep çalışıyor. 
Seçim süreci başladığı zaman talepleri alacağız. Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için komisyonlar marifetiyle testten geçirip kararımızı vereceğiz. 

Gebze 50 ilden daha büyük bir kent. Her sene büyük bir Anadolu ilçesi kadar büyüyoruz. Düşünün her sene mevcut sıkıntıları halledeceksiniz, ondan sonra da bir Anadolu ilçesi kadar hizmet götüreceksiniz. Dolayısıyla Gebze'yi de bir şehir gibi idare etmek lazım. Yani Gebze il olsa büyükşehir olacak. Ben 1973 yılında geldim Gebze'ye, 13 bin nüfusu vardı o zaman. O zamandan bugüne baktığın zaman sokaklar aynı genişlikte. 

Çünkü burada kamulaştırma yapmakta mesele, her karışı altın buranın. Bir kamulatırma yapayım, bulvar yapayım desen bütçe dayanmıyor. Onun için bizim için en önemli mesele metronun bir an önce yapılması. Hafif raylı sistemlerle, metronun desteklenmesi. Konuyla ilgili olarak da büyükşehirimiz ihaleye çıkıyor. Her şey hazır. İhale dosyaları da hazırlandı. 

Mart, Nisan en geç Mayıs'ta temel atma törenleri yapılacak. Darıca sahilden başlıyor, OSB'lere kadar gidiyor. 15.6 kilometre bir alan. Marmaray'a da entegre oluyor. Yani siz metronun hangi noktasından binerseniz binin İstanbul ulaşım ağına direk entegre oluyorsunuz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu en büyük ihale, 3 milyarlık bir yatırım. İstanbul metrosuna bağlayacak, planları da hazır. Yani Gebze metrosuyla direk İstanbul'a bağlanacağız. Gebze İstanbul ulaşım ağına entegre olacak. 

Bunun yanında çok güzel spor tesisleri yapılıyor. Yıkılan askeri lojmanların oraya çok güzel spor merkezi yapılacak. Çantanı al git, istediğin sporu hocaların nezaretinde yap. 

Mutlukent'te 20 bin kişi kapasiteli çok büyük bir spor tesisi 100 milyon liralık bir yatırımla başlıyor. Uğur böceği şeklinde yapılıyor. Ana gövde bütün uluslararası turnuvaların yapılacağı, kafa kısmı da daha küçük bir salon. Günlük spor aktiviteleri yapılacak. Buz pateni salonu bitti. Metronun bitmesiyle birlikte İstanbul buraya akacak. 

Son Güncelleme: 18.01.2018 12:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37