AK Partili Kaya: 4 belediye başkanını ihraç ettik

Teröre destek veren belediyelere izin veremeyiz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Eylül 2016 Çarşamba 15:11
AK Partili Kaya: 4 belediye başkanını ihraç ettik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Belediyenin kamyonuyla insanları öldürmek, sivil vatandaşlarımızı katletmek, polisleri, korucuları şehit etmek hiç kimsenin görevi değildir. Böyle belediye başkanlarının 28'inin yerine hem terör hem de FETÖ kapsamında kayyum atandı. Bu ne ilk ne de son olacak. AK Parti'nin kendi bünyesi içindeki FETÖ çalışmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Bize ait 874 belediye başkanından 4'ünü partiden ihraç ettik. Bir belediye başkanı hem belediyeden hem de partiden istifa etti ve şu an AK Parti'den ayrılmış olan belediye başkanı sayısı 5'tir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan  Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın  toplantısında, Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediyeye yapılan görevlendirme  ve belediyelerde FETÖ temizliğiyle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında  gazetecilere bilgi verdi.


 Belediyelere görevlendirme yapılmasının ardından "şehir yönetimi"  kavramının tartışılmaya başlandığını dile getiren Kaya, Belediye Kanunu'nda  belediyelerin görev tarifinin yapıldığını anlattı. Kanunda belediyelerin kaynaklarını nasıl kullanması gerektiğinin  belirtildiğini ifade eden Kaya, Türkiye'de 1397 belediye bulunduğunu, bu  belediyelerin 2015'te kullandığı kaynakların toplamının yaklaşık 100 milyar  olduğunu söyledi.

Bunun, 79 milyon insanın verdiği vergilerle toplanan imkanlardan  belediyelere aktarılan para olduğunu aktaran Kaya, şöyle devam etti: "2014'ten sonra Doğu ve Güneydoğu'da yaklaşık 102 belediye HDP'li oldu. Bu belediyelerde, bu kaynakların kullanılmadığını görüyoruz.  Şehitlerimizin, gazilerimizin ve 79 milyon Türk vatandaşının verdiği kaynakların,  şehirlerin imkanı için değil, tam tersine şehirleri yaşanmaz hale getirmek, terörü desteklemek için kullanıldığını görmenin üzüntüsünü yaşadığımızı ifade  ederim. Bu hiç kimsenin hakkı da haddi de değil. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şeye müsamaha etmek mümkün değildir. 

Belediyenin kamyonuyla insanları  öldürmek, sivil vatandaşlarımızı katletmek, polisleri, korucuları şehit etmek hiç  kimsenin görevi değildir. Böyle belediye başkanlarının 28'inin yerine hem terör  hem de FETÖ kapsamında kayyum atandı. Bu ne ilk ne de son olacak. Kim ki teröre  destek veriyorsa hepsi bu ülkeden sökülüp atılacak ve hukukun karşısında hesap  verecek. Anayasa'nın emrettiği budur. Belediyeler bir şekliyle terörle ilgili  faaliyette bulunuyorsa bunun bedelini ödemek zorundadır."    

Kaya, 28 belediyeye görevlendirme yapılmasıyla ilgili yurt içi ve  dışından gelen açıklama ve tepkilere de değinerek, "Benim paramla gideceksiniz  teröre kamyonla bomba taşıyacaksınız ya da mezarlıklara gömeceksiniz. Çukur,  kanal kazarak şehri yaşanmaz hale getireceksiniz. Size bu iş makinelerini 'Şehrin  derelerini ıslah edin, parkları yapın' diye verdik. Şehri yaşanmaz hale  getiriyorsanız, bunun bedelini ödeyeceksiniz. Hiçbir belediye başkanının bu  noktada böyle bir görev yapması mümkün değildir." diye konuştu.

AK PARTİDEN 5 BELEDİYE BAŞKANI İHRAÇ EDİLDİ 

AK Parti'nin kendi bünyesi içindeki FETÖ çalışmasıyla ilgili sürecin  de devam ettiğini vurgulayan Kaya, partisine ait 874 belediye başkanından 4'ünün  ihraç edildiğini, bir belediye başkanının hem belediyeden hem de partiden istifa  ettiğini ve şu an AK Parti'den ayrılmış olan belediye başkanı sayısının 5  olduğunu kaydetti. Kaya, konuyla ilgili incelemelerinin devam ettiğini belirterek, AK  Parti'nin 12 bin belediye meclis üyesine ilişkin incelemelerin sürdüğünü aktardı.  Teşkilatlardan ve diğer istihbari bilgiler doğrultusunda 25'inin partiden  ihracıyla ilgili işlem başlatıldığını belirten Kaya, belediyelerde şu  ana kadar  yaptıkları tespitler sonucunda 2 bin 100 personelin FETÖ kapsamında açığa  alındığını ve iş akitlerinin feshedildiğini dile getirdi.

TERÖRE DESTEK VEREN BELEDİYELERE İZİN VEREMEYİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, ABD'nin Ankara  Büyükelçisi'nin açıklamalarını üzülerek izlediğini anlatarak, şunları söyledi: "Guantanamo gibi işkence mucitliği yapan bir ülkenin büyükelçisinin  Türkiye hakkında kanun ve yasaların getirdiği bir uygulama ile ilgili açıklama  yapması na hakkıdır ne haddinedir. 

Maksadını aşan bir ifade olduğunu düşünüyorum.  Bu konuda Türkiye'yi ikna edecek bir açıklamayı kendilerinden beklediğimizi ifade  ediyorum. Kayyum atanmasını dünyada farklı örnekleri var. İtalya'da mafya ile  sızma oldu diye kayyum ataması var. Türkiye'de teröre destek veren kamu  kaynaklarını teröre aktaran belediyelere müsaade etmemiz mümkün değil. Aslında  BDP'li ama HDP'nin 3 büyükşehir, 11 de il belediyesi var. 

2014'te kendilerine  aktarılan bütçe toplamı 1,2 milyar lira. 2014'te harcadıkları para ise 941 milyon  lira. Hatta zamanında Davutoğlu, '300 milyon lirayı niye harcamadınız?' demişti.  Bu 14 belediyenin kesinleşen 2015 giderleri ise 1,7 milyar lira. Şimdi soruyorum,  2014'te 900 milyon lira  harcadınız, 2015'te ise 1,7 milyar lira. Yaklaşık 800  milyon lira fazla para harcadınız. 

Bu parayı nereye harcadınız? Hangi yolu, parkı  yaptınız? Bu şehit, gazi ve 79 milyon Türk milletinin paralarını nereye  harcadınız? Cevap verin! Herkes tarafından bu paranın teröre aktarıldığı  söyleniyor. 14 belediye 800 milyon lira parayı nereye harcadı? Türkiye doğru  yoldadır, doğru işler yapmaktadır. Kayyum ataması geç kalmış bir karardır ve  doğru bir tespittir. Keşke bu düzenleme daha önce yapılsaydı ve bu beladan daha  önce kurtulsaydık."

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 15.09.2016 01:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37