Akar: Başkanlığa değil vaatlerinize sahip çıkın

Akar: Başkanlığa değil vaatlerinize sahip çıkın

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Şubat 2017 Perşembe 22:31
Akar: Başkanlığa değil vaatlerinize sahip çıkın


Türkiye, Nisan ayında yapılacak olan referandum sürecine doğru hızla yol alırken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesi vaatlerine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemi ile Meclis’e soru önergesi verdi.

Akar, AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatleri hatırlatarak, vatandaşın beklentisi Başkanlık referandumu değil, vermiş olduğunuz sözlerinizin tutulmasıdır dedi.

HUZUR VE İSTİKRAR DEDİNİZ AMA HALA AYNI YERDESİNİZ

Akar, 7 Haziran seçimleri sonrasında AKP’nin sürekli istikrar ve kaos söylemi ile meydanlarda olduğunu belirterek 1 Kasım seçimleri öncesin de AKP’nin  ‘Huzur ve İstikrarla Türkiye’nin Yol Haritası’ diyerek seçim beyannamesi hazırladığını ancak geçen sürede ülke de huzur ve istikrardan söz edilemeyeceğini belirtti.

Akar, özellikle düşünceyi ifade etmenin önündeki engelleri kaldırdığını belirten iktidarın bugün yaşanan süreçte düşünceyi ifade edenleri baskı ve gözaltılarla sindirmeye çalışmasının beyanname de belirtilen ifadelerin yazıdan öteye geçilemediğini gösterdiğinin altını çizdi. Sadece son bir yılda 148 gazetecinin tutuklandığını ve 17 medya organının kapatıldığını ve 2 bin 500 medya mensubunun işsiz kaldığına dikkat çeken Akar, internet sitelerine erişimlerin engellenmesinin ve kayyum atamaları ile yaşanan sürecin darbe dönemlerini aratmadığını söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE NE SÖZLEŞTİNİZ ?

Akar, AKP’nin seçim beyannamesindeki bir çok hususu hatırlatarak ‘Verdiği sözleri tutmayan’ örgüt sözlerinin altını çizerek, terör örgütü ile hangi sözlerin verildiğini ve halihazırda herhangi bir görüşmenin yapılıp yapılmadığı sordu. 
Sendikalaşmaya ilişkin önemli adımların atıldığının belirtilmesine rağmen sadece bir sendikaya üye olduğu gerekçesi ile işlerinden atılan ve gözaltına alınan vatandaşların olduğuna değinen Akar, bugün de aynı masalların referandum da vatandaşa anlatıldığını belirtti.

İŞSİZLİK VE KAYIT DIŞI ÇALIŞAN SAYISI ARTIYOR

1 Kasım seçimleri öncesinde kayıt dışı çalışan sayısının ve işsizliğin azaltılacağı sözlerine değinen Akar, "Bugün referandum için vatandaşın karşısına çıkacak olan AKP iktidarı vermiş olduğu sözleri de anlatacak mıdır? Kayıt dışı çalışan sayısının 81 ilin 80’inde arttığını, kayıtlı çalışan sayısının sadece 6 ayda 378 bin azaldığını, kayıtlı çalışan sayısının artacağının sözü verilirken tam aksine kayıtsız çalışan sayısının yüzde 34’lere gelerek 9 milyon 511 bin olduğunu anlatacaklar mı?  Yoksa 80 milyonun değil 1 kişinin isteklerini mi anlatacaklar" dedi. 

Akar, "Taşerona kadro sözü verenlerin bugün ağızlarından taşeron işçileri duymuyoruz. Seçim beyannameleri tamamen bir balon. 81 ilde engelli merkezleri yapacaklardı, 1,5 yılda 81 ilin sadece birinde bunu hayata geçirdiler. Dertleri vatandaşın sorunları değil bunu görüyoruz, vatandaşlarımız da görüyor ve referandum da gereğini yapacaklardır" dedi. 



Son Güncelleme: 02.02.2017 22:38
Anahtar Kelimeler:
Kadın Cesedi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37