Akar depremin yıldönümünde konuştu:Acılar unutulmuyor

Yüzbinlerce hasarlı bina duruyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ağustos 2016 Pazartesi 16:22
Akar depremin yıldönümünde konuştu:Acılar unutulmuyor
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 17 Ağustos depreminin yıldönümünde yaptığı açıklamada deprem felaketini unutmadıklarını söyledi.
Akar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ulus olarak bize büyük üzüntü yaşatan ve acılarını hala hissettiğimiz 17 Ağustos depreminin ardından 17 yıl geçti. Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı, binlerce çocuğumuzun yetim ve öksüz kaldığı bu felakette yaşadıklarımızı unutmadık.
Ülkemizin %96’sının aktif deprem kuşağında yer aldığı en önemli gerçeklerden biri iken maalesef deprem konusunda bu geçen sürede, yaşanan onca acılara karşın gerekli çalışmaların yapılmadığını görüyoruz.
YÜZBİNLERCE HASARLI BİNA HALA DURUYOR
17 Ağustos 1999 Gölcük depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde 103.000 ağır hasarlı, 119.000 orta hasarlı, 128.000 hafif hasarlı ve tespiti yapılmayanlarda dahil edildiğinde bazı kaynaklara göre 400.000 yapının hasar gördüğü tespit edilmiştir.

Bu da göstermektedir ki depremin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen, bu acıyı yaşayan illerimiz de depremin yarattığı sorunlar maalesef tam olarak çözülememiştir. Deprem de hasar gören yapıların onarımı ve güçlendirme işlemi hala sonuçlandırılamadığı gibi bu alanda sıkıntıların yaşandığı da resmi ağızlardan belirtilmektedir.
TEDBİRLERİ HEP BİRLİKTE ALMALIYIZ
Deprem gerçeğini unutmadanve yeni acılar yaşanmadan tabii felaketlere karşı devlet ve millet olarak almamız gereken tedbirleri sürekli gündemimizde tutmamız ve ivedilikle almamız gerekiyor. Bizler, mümkün olan bütün tedbirleri aldıktan sonra büyük felaketlerden en az zarar ve hasarla çıkabiliriz.
Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos depreminin yıldönümünde, bir daha evlatların, anne ve babaların böyle acılar yaşanmaması, gözyaşlarının sel olmaması ümidiyle bu felakette kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum.

 
Son Güncelleme: 15.08.2016 16:54
Anahtar Kelimeler:
BursaCinayet Davası
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37