Akar: Körfez’de mavi bayrak değil insanlık şart

Akar: Körfez’de mavi bayrak değil insanlık şart

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ocak 2017 Pazartesi 12:48
 Akar: Körfez’de mavi bayrak değil insanlık şart



Körfez’de
meydana gelen petrol sızıntısı sadece çevreyi değil deniz canlılarını da vurmaya devam ediyor. Birçok balık ve kuşların yaşam alanı olan Körfez’de meydana gelen kirliliğe karşı kalıcı çözümler alınmazken, konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kalıcı önlemlerin alınması için meclis araştırması açılmasını istedi.

CENNETİ CEHENNEME ÇEVİRDİLER
Marmara denizinin dünyadaki tüm çevresi bir ülke sınırları içinde kalan tek deniz olduğunu belirten Akar, canlıların popülasyonu, derinliklerinde bulunan ve benzeri olamayan bir canlı habitatı ile de son derece önemli bir hazine olan Körfezin evsel atıklar, endüstriyel deşarjlar ve petrol atıkları ile sadece kirliliğin değil deniz canlıları için de yaşanmaz hale getirildiğini belirtti.

İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere Marmara Denizi çevresindeki illerde binlerce endüstri kuruluşundan, yüzbinlerce metreküp atık su deşarj edildiği, bu atık suların yarısından fazlasının ise arıtılmadan denize bırakıldığının araştırmalar sonucunda saptandığının altını çizen Akar, ağır metallerin ürkütücü boyutlara ulaştığını söyledi.

SEYRETMEYİ BIRAKIP ÖNLEMLERİ ALIN
Akar önergesinde; Marmara Denizi’nde yine İstanbul başta olmak üzere Bursa, İzmit’ten ve diğer çevre kentlerden milyonlarca metreküp evsel atık su deşarj edildiğini belirterek, Marmara Denizi’ndeki kirliliğin tamamen temizlenmesinin olanaksız olduğunu uzmanlar belirtilmesine rağmen  kirliliğe karşı yapılması gereken ilk ve en önemli müdahalenin denize kirletici girişini durdurmak olduğunu söyledi.

Yapılan tüm uyarı ve raporlara rağmen bu konuda ciddi çalışmalar yapılmadığına dikkat çeken Akar, kirliliğe sebep olan kuruluşlar için gerekli yaptırımların uygulanmadığını söyledi.  

Kocaeli Körfezinde meydana gelen petrol sızıntısının tüm körfezi ve deniz canlılarını tehdit eder boyuta geldiğini önergesinde belirten Akar, yaşanan bu kirlilikten dolayı kuşların telef olduğu söyledi. Yaşanan kirliliğin ve sebeplerinin araştırılarak önlemlerin alınması için Meclise önerge veren Akar, yaratılan bu kirliliğin de takipçisi olacaklarını belirtti. 



Son Güncelleme: 16.01.2017 12:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37