Akar:37 km’lik duble yolun temeli 37 haftadır atılamadı

'Temel atma töreni sürekli erteleniyor'

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Ekim 2016 Cuma 20:07
Akar:37 km’lik duble yolun temeli 37 haftadır atılamadı
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar kentimizdeki eksiklikleri ve sorunları dile getirmeye devam ediyor. Son olarak temel atma töreni sürekli ertelenen Kandıra Duble yoluna ilişkin açıklamalar da bulunan Akar, 37 km duble yolun temelinin 37 haftadır atılamadığını belirterek, "AKP’nin bitiş tarihi olarak belirttiği tarihlerde kentimizde ancak temel atılıyor" dedi.

Akar açıklamasında şunları belirtti: "Açılış ve temelleri bitmeyen AKP hükümeti ve sayın Bakan Fikri Işık müjde vermeyi seviyor. Çeşitli zamanlarda yapmış oldukları konuşmalara bakıyoruz ‘Ölüm Yolu’ olarak adı çıkmış olan Kandıra İzmit yoluna ilişkin duble yol yapılacağını belirtiyor. 

Bakıyoruz bundan bir yıl önce Eylül 2015 de Kandıra İzmit için duble yol yapacağız diyorlar hemen seçimlerden önce. Seçimler bitiyor Şubat 2016 da Bakan Işık yine müjdeliyor duble yol da sözleşmeler bitti kazmayı vuruyoruz. 8 ay geçti halen bir kazma mı bulamadı Işık yoksa havaya atacak konfetiler mi hazır değil bilmiyoruz" dedi.

KAZASIZ GÜN YOK
Haziran ayında soru önergesi ile konuyu gündeme getirdiğine dikkat çeken Akar,  sadece mayıs ayında 7 kazanın meydana geldiğini, bu kazalar da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 24 vatandaşın da yaralandığı belirtti.

Akar geçen 5 ayda Kandıra yolunda her hafta bir kaç kazanın meydana geldiğini,  bu kazalarda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 30’un üzerinde de yaralanmaların olduğunu söyledi.

Son olarak 15 gün önce de yetkililerle yapılan görüşmelerde Kandıra duble yol çalışmalarının 15 Ekim'de temel atılarak başlanacağı duble yolun 37 km uzunlukta ve otogarın yanından bir kavşak ile başlanacağı bilgisinin verildiğini söyleyen Akar, "Ancak devlet büyüklerinin artık dükkan açılışları da yaptığı için 15 Ekim programının da iptal edildi. Kocaeli’de artık temel atma tiyatrolarına dönen yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi gerekir" diyerek kentin iktidar tarafından ihmal edildiğini söyledi. 
Son Güncelleme: 22.10.2016 19:45
Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleSahte Içkiİçki
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37