Akar:Taşerona kadro yılan hikayesine döndü

Akar:Taşerona kadro yılan hikayesine döndü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Mayıs 2017 Salı 17:27
 Akar:Taşerona kadro yılan hikayesine döndü


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal'a taşeron işçilerin kadroya alınmaları için yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesine Bakan’dan yine belirsiz cevap geldi. 

Binlerce taşeron çalışanın 2 yıldır beklediği kadroya ilişkin halen bir düzenleme yapılmazken, konuyu sık sık Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın soru önergesine Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından cevap verildi.

NEYİ BEKLİYORSUNUZ ?
Akar, 22 Mart 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun sözlerine dikkat çekerek, "Asıl ve yardımcı işlerde çalışanları kadroya kamuya alıyoruz. Taşeronların kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmaları tamamladık. Maliye Bakanlığımız çalışmaları yürüttü ve kanun tasarısı taslağı hazırlandı, önümüzdeki günlerde netleştireceğiz" sözlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek iktidar olarak neyi bekliyorsunuz" dedi.

ÇALIŞANLARIN AKLI İLE ALAY ETMEYİN
Meclise aylar öncesinde soru önergesi veren Akar'a Maliye Bakanı Naci Ağbal cevap vererek yasal düzenleme çalışmalarının halen sürdüğünü ve bitirilemediğini söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Akar, "1 Kasım seçimleri öncesinde taşeron çalışanalara kadro verileceğini bizzat dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu söylemişti. Yine çalışmaların tamamlandığını ve Meclis gündemine geleceğini yine 1 yıl önce Davutoğlu belirtmişti. 

Ancak bakıyoruz verilen cevaplarda AKP hükümetinin bu konuya ilişkin bir çalışmaları olmamış. Vatandaşlarımızın aklı ile alay edercesine de bu cevapları veriyorlar. Hükümet seçimler öncesinde verdiği bu sözü derhal yerine getirmeli, eğer bu konuda bir çalışmaları da yoksa bizler CHP olarak defalarca kanun teklifi verdik. Meclis de destek versinler ve biran önce bu çalışanlarımız kadrolarına kavuşssun" dedi.
Son Güncelleme: 23.05.2017 17:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37