Aksakal:Bu gidişi durdurabilmenin tek yolu seçimleri yenilemek

DSP Genel Başkanı İzmit'te partisinin kongresine katıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ekim 2016 Pazar 21:47
Aksakal:Bu gidişi durdurabilmenin tek yolu seçimleri yenilemek
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti içerisinde FETÖ'cü belediye başkanları ve meclis üyeleri olduğunu iddia ederek, "Boğazlarına kadar bu pisliğin içerisine gömülmüşler. Bu gidişi durdurabilmenin tek yolu toplumun bütün kesimlerini bir araya getiren bir yasal düzenlemeyle seçimleri yenilemek" dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İzmit'te partisinin kongresine katıldı. Aksakal, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarını değerlendirerek, "İktidar partisi bu konuyu ısrarla gündemde tutuyor. Kendilerinin de birlikte oldukları bu yapıdaki sıkıntının üzerlerinden atılmasına yönelik bazı suni gayretleri var.

Yani bu çamuru başka yerlere dağıtarak üzerlerinden azaltmaya çalışıyorlar, fakat başaramıyorlar. Geçmiş siyasetçiler üzerinden bu konuyu dillendirmeye çalışıyorlar. Hatta bizim genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit'i de bu işe bulaştırmaya çalıştılar ama temizi pis tutmaz. Türkiye'nin en temiz siyasetçilerinden biridir Ecevit" diye konuştu.

BOĞAZLARINA KADAR PİSLİĞE GÖMÜLMÜŞLER 

Seçimlerin yenilenmesi gerektiğini söyleyen Aksakal, "Kendi içlerinden kendi ifadeleriyle söylüyorum 800 küsur hatta 900'e yakın belediye başkanı ve 12 bine yakın belediye meclis üyesini kendileri tespit etmişler. Kendi içlerinde bulundukları batağın boyutunu siz tasavvur edin. Yani boğazlarına kadar bu pisliğin içerisine gömülmüşler. Başka yere bulaştırmaya çalışıyorlar ama bunlar artık nafile gayretler. Türkiye kan kaybediyor.

Bu gidişi durdurabilmenin tek yolu toplumun bütün kesimlerini bir araya getiren bir yasal düzenlemeyle seçimleri yenilemek. Sadece parlamento seçimleri de değil, cumhurbaşkanlığından, belediye başkanlıklarına, meclislere hatta muhtarlıklara kadar. Yani devlet ele alınacaksa, ancak bu şekilde alınabilir. Yoksa başkalarının üzerinden siyaset yapılarak ya da bu terör mekanizmasını başkalarına ihale etmeye çalışılarak bu işin içinden çıkılamaz" dedi.

KENDİ DÜNYALARINDAN SAVAŞMAKTAN ETRAFA BAKAR DEĞİLLER

İktidarın görevini yapabilmesini sağlayan en önemli etkenin muhalefet olduğunu kaydeden Aksakal, şöyle konuştu:

"İktidar partisinin gerçek anlamda görev yapabilmesini sağlayan en önemli etken parlamentodaki muhalefet. Fakat hepiniz biliyorsunuz muhalefette 3 parti var. Bu üç partinin üçü de kendi iç dünyalarında savaşmaktan etrafa bakar halde değiller. Bu üç parti ülkeyi bu noktaya getirdi. Önceki gün MHP sayın genel başkanı üzülerek diyor ki 'Ülkemiz tarihi bir dönemeçte.' Sanki yeni farkına varmış gibi. 'Toplumsal huzur ve hürriyete yönelik riskler yaygınlaşmış, gelecek planları askıya alınmıştır' diyor.

Halbuki biz biliyoruz ki bunların geleceğe ilişkin bir planları yok ki askıya alınsın. Bunların devleti yönetmek gibi, toplumun sıkıntılarını yok etmek gibi bir planları yok. Bunların tek görevleri var. Türkiye'yi bölüp parçalayıp egemen sistemin ortadoğu bölgesinde yaratmaya çalıştığı yeni devlet yapısını kurgulamasında mecliste payanda görevleri var.

Bu memlekette bir parti barajı aşsın diye çalışma yaptı sistem. Yıllarca kendisini Türk milliyetçisi olarak tanıtan insanlar gittiler bu partilere oy verdiler ve barajı aşırttılar. Şimdi herkes bunlar PKK'nın uzantısı diyorlar. Seçtiğin zaman bilmiyor muydun PKK'nın uzantısı olduğunu?" 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 09.10.2016 23:28
Anahtar Kelimeler:
İzmit Körfezi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37