Aksu:İsrail ile yapılan anlaşma ihanettir

İsrail istediğini aldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Temmuz 2016 Salı 15:31
 Aksu:İsrail ile yapılan anlaşma ihanettir
Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya tepki gösterdi.
İsrail ile anlaşmanın İslam dünyası ve Müslümanlar için onur kırıcı bir yaklaşım olduğunu belirten Aksu, “İslam dünyasına bu zilleti yaşatanlar, tarih önünde ve millet önünde bunun hesabını veremeyecek’’ dedi. 

2011 yılında İsrail tarafından Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı sonrası İsrail’le ilişkileri askıya alan hükümetin, yeniden normalleşme sürecine girmesini tarihi bir zillet olarak ifade eden Aksu, önemli açıklamalarda bulundu.

İSRAİL İSTEDİĞİNİ ALDI
Saadet Partisi Çayırova ilçe Başkan'ı Yusuf Aksu, İsrail'le Türkiye arasında varılan normalleşme sürecinin, Filistin davasına ihanet olduğunu ifade etti. Yapılan anlaşma sonrasındaİsrail başbakanı Netanyahu’nun ‘’Bu anlaşma bizim için çok önemliydi’’sözlerinden de anlaşılacağı üzere İsrail’in siyasi bir zafer elde ettiğini, yıllardır uyguladığı katliam ve ablukanın bu vesileyle meşruiyet kazandığını belirtti.

Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü, "Varılan anlaşma mutabakatıyla İsrail’in istediği olmuş ve Filistin kalıcı bir çözüme değil, İsrail hegemonyası altında yardımlarla yaşamaya mahkum edilmiştir. İsrail ile yapılan anlaşma yıllarca çekilen acı kan ve gözyaşı ile yapılmış mücadeleye de büyük bir ihanettir. Bu anlaşmayı yaparken yıllarca bu acıları çekmiş Filistin halkına sordunuz mu? Sormadınız. 

Dolayısıyla böylebir pazarlığa da oturmaya halkınız yoktur. Bahsi geçen anlaşma şartları üzerinden de kelime oyunlarıyla algı oluşturularak ülkemiz ve İslam dünyası adına hezimet olan bu durumu biz zafermiş gibi göstermeye çalışıyorlar.

NERDE KALDI ÇİZGİLERİMİZ
Türkiye tarafından kırmızıçizgilerimiz olarak belirtilen üç şart vardı. İsrail özür dileyecek, tazminat ödeyecek ve Gazze ablukası kalkacak. Bunlar gerçekleşti mi? Hayır. Hükümet geçtiğimiz günlerde Rusya’dan özür diledi ve bunu yazılı ve görsel olarak beyan etti. İsrail’in resmi olarak yazılı ya da sözlü özür dilediğine dair bir beyanı oldu mu? Hayır. 

Tazminat İsrail devleti tarafından resmi olarak değil, Yahudi bir yardım kuruluşu tarafından bir Türk yardım kuruluşuna ödenmesi taahhüt edilmiştir. Gazze ablukası kaldırılmak bir yana İsrail'in aşdod limanı kamuoyunda Gazze'ye ulaşım için resmi liman statüsü kazanmıştır. 

İsrail hükümeti resmi özür dilemeyip, tazminat ödemesini resmi olarak değil yardım vakfı üzerinden yaparak, uluslararası kamuoyunda Gazze’ye girişi aşdod limanı olarak göstererek İsrail hükümetine ve ülkesine yöneltilen resmi suçlamaları boşa çıkartmıştır. Aziz milletimize buradan şunu sormak istiyorum. Bu açık ve net olarak zillet değilde nedir. Ortadoğu'nun es Başkan'ı olmak bunumu gerektiriyor.


TÜRKİYE, BEKLENEN UMUTLARI YOK ETTİ
Ben inanıyorum ki vicdanları sızlatan, Filistin ve Türkiye için hezimet olan bu utanç anlaşmasındanak partiye gönül vermiş inanç sahibi insanlarda rahatsız. 

Dileğim odur ki13 Temmuz bugün mecliste oylanacak olan bu anlaşma, feraset sahibi ve ümmet şuurunda olan tüm milletvekilleri tarafından kabul görmez ve Filistin’in yardımlarla yaşayan bir ülke değil, üreten ve tam bağımsız bir ülke olarak tarihte şanlı yerini almasını sağlarız. 
Aksi halde Filistin’e, İslam coğrafyasına ve tüm Müslümanlara karşı yaşatılan bu utanç anlaşmasının sorumluları tarih ve millet önünde asla hesap veremeyecektir. 



Son Güncelleme: 12.07.2016 18:51
Anahtar Kelimeler:
Budget
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37