Araplar’ın istediği rakam 16 Türk vatandaşlığına bedel

Araplar’ın istediği rakam 16 Türk vatandaşlığına bedel

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Mayıs 2019 Perşembe 11:39
 Araplar’ın istediği rakam 16 Türk vatandaşlığına bedel

 


Türk
vatandaşlığı 250 bin dolar, Dubai’de sadece oturum izni 4 milyon dolar. Türkiye 250 bin dolara razı, Araplar oturum izni için 4 milyon dolar istiyor. 

İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Osman Erusta, Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlığının uluslararası arenada değersizleştirildiğini, Türkiye’den 250 bin dolara ev alana vatandaşlık verilirken, Arapların sadece oturum izni için, 4 milyon dolarlık yatırım istediğini söyledi. 
Türk vatandaşlığının bedeliyle Ortadoğu’daki bir kısım Arap ülkelerinde uygulanan oturum izni uygulamalarını karşılaştıran Av. Osman Erusta, çarpıcı tespitlerde bulundu:

TÜRK VATANDAŞLIĞI PROMOSYON MALZEMESİ YAPILAMAZ

“Eylül ayı sonunda yapılan düzenlemeyle birlikte; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanmak için gerekli olan 2 milyon dolarlık sabit sermaye yatırımı şartı, 500 bin dolara, taşınmaz alımındaki 1 milyon dolarlık sınır ise, 250 bin dolara düşürülmüştü.  Yatırımını veya bankalardaki mevduatını 3 yıl boyunca çekmeyen ya da satın aldığı gayrimenkulü 3 yıl boyunca satmamayı taahhüt eden yatırımcılara, ömür boyu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkı veriliyor. Gayrimenkulü alan kişinin, eşi ve 18 yaş altındaki tüm çocukları da vatandaşlık hakkı kazanıyor.

Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in “5 bin yıllık Türk devletinin vatandaşlığını, 250 bin dolara ev alana promosyon malzemesi yaptılar. İşte, bu iktidarın ülkenin tapusu olan vatandaşlığa verdiği değer budur” şeklinde gösterdiği haklı tepkiden yola çıkarak, son dönemlerde Türkiye’den en fazla vatandaşlık alan Arap dünyasındaki uygulamaları araştırdık. Karşılaştığımız sonuçlar bizleri utandırdı.

KİŞİ BAŞI DÖRT MİLYON DOLAR İSTİYORLAR

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 27 milyar dolar değerinde yatırım yapacak 6 bin 800 yabancıya daimi ikamet vereceğini açıkladı. Altın Kart olarak adlandırılan yeni uygulamada, daimi ikamet almak isteyen bir yabancının 4 milyon dolar yatırım yapması ve ülkenin başarı öyküsüne anlamlı katkıda bulunması gerekiyor. Yani Dubai’de oturmak 16 Türk vatandaşlığına bedel.

SADECE OTURUM İZNİ VERİYORLAR

Gayrimenkul satın alarak oturum vizesi almak isteyenlerin ise 1.3 milyon dolarlık gayrimenkul satın alması gerekiyor. Bunun karşılığında da sadece ve sadece 5 yıllık oturum vizesi veriliyor. Emlak dışı yatırımları 2.6 milyon dolar olanlara da 10 yıllık oturum vizesi veriliyor. Kesinlikle vatandaşlık hakkı verilmiyor.

Suudi Arabistan kabinesinin geçtiğimiz günlerde onayladığı daimi oturum vizesinin (iqama) ücreti ise 213 bin dolar olarak belirlendi. Bir yıllık geçici oturum vizesi fiyatı 26 bin dolar oldu. Bu rakamlara vatandaşlık dahil değil.

ÜLKE EKONOMİSİNİN İÇERİSİNE DÜŞTÜĞÜ ACZİYETİN GÖSTERGESİ
 
Mevcut hükümetin bu konuda belirlemiş olduğu kriterlerin görünen yüzü Türk Vatandaşlığını itibarsızlaştırmakla birlikte, bu durum esasında ülke ekonomisinin içerisine düştüğü acziyetin aleni göstergesi. Bir nevi aysbergin görünen yüzü. 

Asıl mesele ve sorun, 5 bin yıllık Türk kimliğini, bu derece sıradanlaştıracak kararı almaya iten gerçek nedenin ne kadar vahim olduğu hususudur. Artık ekonomik göstergeler ve alınan kararlar, aysbergin görünmeyen boyutunun ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermiştir.  

Ülke sorunlarını sözüm ona, pansuman tedbirlerle, Türk halkını uluslararası arenada itibarsızlaştıran icraatlarla çözemezsiniz. Artık, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk vatandaşlığını layık olduğu yere kavuşturacak politikalar üretmek gerekiyor. 

Unutulmamalıdır ki; siyaset günü kurtarır, politika ise geleceği inşa eder. Ancak ne yazık ki ülkemiz adına, günün dahi kurtarılamadığı bir döneme hep birlikte şahitlik etmenin üzüntüsünü yaşarken diğer taraftan, aziz Türk Milletinin kahraman evlatlarının layık oldukları itibara, huzur ve refaha kavuşacağı günler yakındır. Bunun bilinç ve kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz.”
Son Güncelleme: 30.05.2019 13:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37