Av.Ekinci: Yola çıkarken çevremden çok destek aldım

Av.Ekinci: Yola çıkarken çevremden çok destek aldım

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mayıs 2018 Cuma 16:37
Av.Ekinci: Yola çıkarken çevremden çok destek aldım


AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Ufuk Ekinci gazetemize gelerek adaylık süreciyle ilgili süreci anlattı.

11 yıldır AK Parti'nin bir çok kademesinde aktif olarak çalıştığını ve her kesimden büyük destek aldığını belirten Ekinci şunları söyledi:

42 yıldır Gebze'de oturmaktayım. Gebze'nin eski halini bilmekteyim. Çocukluğumuzun, gençliğimizin, okul hayatımızın tamamı burada geçti. 20 yıllık bir iş hayatım var burada serbest avukatlık yapıyorum. Her profilden insanların bulunduğu bir müvekkil çevrem var. Toplumun her kesiminden iş yapmışız, çevre edinmişiz. Dostlarımız, arkadaşlarımız var.

11 yıldır AK Parti'de bir çok kademede aktif olarak çalıştım. Görevde bulunduğum her kademeyi de çok yoğun çalışmalar yaparak bitirdim. İlçede yönetim kurulu üyesiydim. Birim başkanlıkları görevlerim oldu. Seçim İşleri Başkanlığı yaptım çok yoğun bir birim. ARGE Birim Başkanlığı yaptım. Hukukçu olduğumuz için bizlerden yardım istenmiştir. Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı yaptım. Başkan Vekilliği anlamına gelir ki zor bir görevdir. Bu süre içinde çok yoğun bir şekilde teşkilatçılık görevim oldu. Ben bunların çoğunu da gönüllü olarak yaptım. 

KENDİME VE ÇEVREME GÜVENİYORUM


Bu gerekçelerle bir yola çıktık. Gebze'yi iyi biliyorum. Kendime, çevreme, arkadaşlarıma, iş çevreme güveniyorum. Zaten millevekilliği olarak çıkarken de çevremden çok destek aldım. Seçim kararı alınır alınmaz ben çevremde bir çok insandan çıksan iyi olur, hadi çık, hakkındır, olursun, yapabilirsin gibi gerçekten çok fazla olumlu görüşler aldım. Bundan dolayı da yola çıktım zaten, sahadayım.

TEMAYÜLDEN ÇOK YÜKSEK BİR OYLA ÇIKACAĞIM


Önceki hafta parti içinde temayül oylamaız vardı bizim. Temayül oylamamızda 1600 tane teşkilat mensubu birimlerin kademe başkanları geliyorlar, aday adayı olan arkadaşlarımızı oyluyorlar. Ben zaten teşkilatçı olduğum için, bilinen bir isim olmama rağmen yine de durmadım 12 ilçeyi gezdim. 

Karamürsel'e gittim, Kandıra, Başiskele'ye, Gölcük'e, oralarda Kadın Kolları, Gençlik Kolları'nı, ana kademelerin meclis üye toplantılarına katıldım. Kendimi anlattım, ifade ettim. Teşkilatçı olduğumuz için zaten bir çoğu bizi tanımakta idi. Bu sebeple temayülden de yüksek bir oyla çıktığımı tahmin ediyorum. Tabi temayül sonuçları açıklanmadığı için net sıralama söyleyemem ama yüksek bir oyla çıkmış olabileceğimi düşünmekteyim. 

YENİ SİSTEMDE İCRACI MECLİS OLACAK

Bunlar da bizi olumlu olarak etkileyen faktörler. Genel Merkezimiz karar verirken bir takım kriterlere bakacak. Burada işimiz var, çevremiz var. Tahsilime güveniyorum, hukukçuyum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Yeni sistemde özellikle icranın Meclis içerisinde alınmış olması sebebiyle yasa yapmaya odaklanmış Meclis olacak karşımızda. Haliyle bu da meslek itibariyle, tahsilim itibariyle bana çok uygun bir çalışma ortamı olarak düşünüyorum. O yüzden orada da mesleğimin, tahsilimin öne çıkacağını, karar vericilerin bunları da önn plana alacağını düşünmekteyim. 

KALİTELİ LİSTE FAZLA OY DEMEK
Siyasi partiler bu seçimde listeleri hazırlarken adaylara öncekinden daha fazla dikkat edecekler. Malum Başkanlık seçimi zaten kendi mecrasında yürüyor, liderler yürütüyor ama yeni sistemde Meclis için partiler ayrıca oylanacak. Orada milletvekili listeleri olacak. Haliyle orada herkes kendisine göre bir aritmetik yapmakta, daha fazla milletvekili çıkarabilmek için. Ülkemizde yeni oluşumlar var, ittifaklar var. Haliyle burada liste ne kadar kaliteli olursa, ne kadar halka hitap eden bir liste olursa daha fazla oy ve daha fazla milletvekili anlamına gelir. Ben de bu hususta kendime güveniyorum. Partime ilave oy getireceğime, her partinin seçmeninden oy alacağıma inanıyorum. 

Son Güncelleme: 12.05.2018 22:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37