banner55

Bakan Fakıbaba'dan fındık açıklaması: Hükümet olarak vicdanen rahat mıyız?

Bakan Fakıbaba'dan fındık açıklaması: Hükümet olarak vicdanen rahat mıyız?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Eylül 2017 Çarşamba 11:46
  Bakan Fakıbaba'dan fındık açıklaması: Hükümet olarak vicdanen rahat mıyız?


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İstanbul'da "Tarım Zirvesi"ne katıldı. Bakan Fakıbaba burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin fındık fiyatları ve CHP'lilerin fındık yürüyüşünü sorulması üzerine Bakan Fakıbaba şöyle konuştu:  

"Yürüyüş... Saygı duyuyorum. Demokratik bir ülke yürümeleri doğal bir olaydır. Ama biz Tarım Bakanlığı ve AK Parti Hükümeti olarak vicdanen rahat mıyız? Onun bir hesabını yapmak lazım. Geçen sene rekolte 420 bin tondu, bu sene 705 bin ton olarak açıklandı. Ancak daha sonra külleme ve güneş yanığından dolayı biz bunu 675 bin ton olarak revize ettik. 
Geçen sene verilen fiyat 10 lira. Giresun 10.5 liraydı. Bu fiyatı açıklamadan önce ben bütün paydaşlarla bir araya geldim. Ne olabilir dedim. Onlar da rekoltenin bu sene çok yüksek olduğunu biliyorlardı. Psikolojik rakam 10 ve 10.5 lira. Eğer geçen senenin ki gibi fiyat böyle açıklandığı takdirde insanlar mutlu olacaktır.

Biz de gerçekten çiftçimizin, üreticimizin lehine olmasını düşündüğümüz bir fiyat 10 lira ve 10.5 lira açıkladık. Ancak bu bir eşik fiyat, taban fiyat. 12 liraya satıyorlar da biz mi bunu engelliyoruz?"

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 20.09.2017 11:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37