banner55

Bakan Işık: Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür

15 Temmuz Köprülü Kavşağı'nı açtılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Eylül 2016 Cumartesi 23:22
Bakan Işık: Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık demokrasinin terörle iç içe yaşayamayacağını, belediye başkanlarının teröre bulaşmaması gerektiğini belirterek, "Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz, ya demokrasiyi" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın Ömer Türkçakal Bulvarı'nda yaptırdığı köprülü kavşak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun katıldığı törenle açıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık köprünün adını '15 Temmuz Köprülü Kavşağı' olarak açıkladı. Bin 310 metre uzunluğundaki köprülü kavşak Gölcük ile İzmit arasındaki ulaşımı rahatlatacak.

Törende konuşan Işık, İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili olarak, "İçişleri Bakanımızın kanun hükmünde kararnamenin kendilerine verdiği yetkiyi kullanmasıdır. Kanun hükmünde bu yetki alınmıştır. Hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz, ya demokrasiyi. 

Belediye demokratik seçimle buluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki terörle hiçbir şekilde uzaktan yakından teröre buluşmaması esastır. Belediyenin kamyonlarına bomba yüklenerek jandarma ve polis noktalarına, sivil vatandaşların olduğu bölgelere bombalar götürülüyorsa buna devletin kayıtsız kalması mümkün değildir" dedi.

Işık, DEAŞ'in tamamen bölgeden temizlenmesinin hedeflendiğini söyleyerek, "Türkiye'nin kendi sınırında ki DEAŞ'i temizlemesi, DEAŞ'ın Türkiye'ye yönelik bir tehdit olmaktan çıkarılması ve sonunda da DEAŞ'ın bölgeden tamamen temizlenmesi hedefimizdir. Bu noktada koalisyon ortaklarımızla güçlü bir işbirliğimiz var. 

Arzumuz DEAŞ'ı burada temizlendikten sonra ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine tekrar dönmesi ve onların gittiği yerde rahatlıkla kalabileceği yerleşim yerlerinin olması, kendilerini güven içinde hissetmeleridir. Fırat Kalkanı operasyonu başarıyla sürdürülüyor. Zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Temennimiz daha fazla şehit vermeden bu operasyonu sürdürmek ve gerektiğinde bitirmek" diye konuştu.

Dualar okunmasının ardından Fikri Işık, İbrahim Karaosmanoğlu'nun kullandığı araçla köprülü kavşaktan geçti. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.09.2016 11:38
Anahtar Kelimeler:
ZiyaretOkulVali
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37